ja z mazowieckiego do kielc to nie pojade, czyli te oznaczenia ktore podalem nic praktycznie nie znacza? trzeba rozebrac skrzynie zeby zobaczyc jaka jest? chore to:)grandi pisze:Tak ale 4S 4T to oznaczenie obudowy skrzyni biegów a co jest na prawde diabeł wie , chcesz nr do dobrego skrzyniarza z pod Kielc? 4S jest krótszą skrzynią od 4T o jakies 10 km na 4T bedzie mniej palil
Pytanie o skrzynie biegow (5) golf II 1.6D 55KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
grandi pisze:Głupoty piszesz eh, oznaczenie przykładowe skrzynia 4S to oznaczenie obudowy skkrzyni biegów a nie wiemy co jest w środku
grandi, 4s to typ skrzyni 020. 020 nie jest symbolem skrzyni.Paweł Marek pisze:grandi, przecież napisał o doborze przełożeń
kryteria doboru są dwa , musi pasowac pod względem mechanicznym (flansze rpzegubów itp) oraz pod względem przełożen żeby auto jako tako jechało. O obydwu rzeczach poinformowałem kolege. Nie piszę głupot tylko ty nie potrafisz czytać z jako takim zrozumieniem albo nie wiesz ze 020 to nie symbol skrzyni jak 4s tylko typ...
[ Dodano: Nie Sie 09, 2009 13:01 ]
g**no prawda. Nie obojetnie jaką tylko skrzynię typu 020 (nie myl oznaczenia skrzyni z typem kolego) oraz z odpowiednimi flanszami i przełozeniami takze nie obojetnie jaką. Jeszcze raz Ci przypomnę ze np 4s które przytaczasz to oznaczenie skrzyni a 020 to typ.grandi pisze:każesz chłopakowi kupowac obojętnie jaką skrzynię biegów
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 13:03 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tak ja sprawdzałem na tej stronie niemieckiej weber coś niby była skrzynia od golfa III oznaczenie CHC chyba niby przełozenia te same skrzyniarz rozebrał skrzynię i pupa , ten gośc jest konkret umawiasz się sie z nim jedziesz do niego i wszystko zrobi Ci w jeden dzien albo przygotowuje gotową skrzynie 200 zł z gwarancja zostawiasz mu starą i placisz za przelozenie 120 w sumie 320 zl znajdziesz dobra skrzynie za taka kase>?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
to poprosze jakis namiar jednakgrandi pisze:Tak ja sprawdzałem na tej stronie niemieckiej weber coś niby była skrzynia od golfa III oznaczenie CHC chyba niby przełozenia te same skrzyniarz rozebrał skrzynię i pupa , ten gośc jest konkret umawiasz się sie z nim jedziesz do niego i wszystko zrobi Ci w jeden dzien albo przygotowuje gotową skrzynie 200 zł z gwarancja zostawiasz mu starą i placisz za przelozenie 120 w sumie 320 zl znajdziesz dobra skrzynie za taka kase>?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... le&u=16551
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...