zaczal brac olej po załozeniu lpg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
zaczal brac olej po załozeniu lpg
witam nie dawno zalozyle sobie lpg brc i zauwazylem ze po dwoch tysia z maksimum nawet troche ponad zrobilo sie ledwo minimum czy to od gazu tak sie robi wie ktos dlaczego i jak temu zapobiec moj wczesniej nie bral nie kopci jest szanowany wiec kurcze nie wiem o co chodzi
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 13:43 przez cinekban87, łącznie zmieniany 2 razy.
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- Paweł Marek
- V.I.P.

- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

kolego niema znaczenia LPG. A jeśli czytałeś to o co chodzi? Przecież setki postów jest o uszczelniaczach zaworów, pierścieniach, pomiarze ciśnienia spręzania, remoncie silnika itd itp.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tak jak pisze Paweł Marek, nie ma znaczenia.
Jesli bierze Ci olej przez uszczelniacze, to zazwyczaj bedzie sie to objawiało puszczaniem dymka na zimnym silniku przy odpalaniu.
Jesli przez pierscionki to na cieplym silniku przy deptaniu bedzie dymil na niebiesko.
Ew. mozesz miec gdzies neizly wyciek, spod klawiatury, ew. simering na wale ..
Jesli bierze Ci olej przez uszczelniacze, to zazwyczaj bedzie sie to objawiało puszczaniem dymka na zimnym silniku przy odpalaniu.
Jesli przez pierscionki to na cieplym silniku przy deptaniu bedzie dymil na niebiesko.
Ew. mozesz miec gdzies neizly wyciek, spod klawiatury, ew. simering na wale ..
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie na temat LPG (nie jestem wrogiem LPG bo sam miałem i mam). Jeśli nie są to wycieki a olej "znika" po założeniu LPG to wyjaśnienie może być takie : silnik miał sporo nagaru (z czasów jazdy na PB) w cylindrach a gaz nie powoduje odkładania nagaru, można powiedzieć że "oczyszcza silnik". Przy pracy na gazie nagary mogą stopniowo znikać z cylindrów i pogarszać szczelność co może powodować zwiększony apetyt na olej.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-
greg
Może być jeszcze taka opcja że oleju bierze (prawie?) tyle samo co brał ale na gazie olej nie jest rozcieńczany paliwem i stąd widać że "zniknął". Zwłaszcza jak ktoś jeździ na krótkich odcinkach (zimny silnik).
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
no tak tylko wlasie bylem na urlopie i jezdzilem po gorach i tam zrobilem 1,5 tysia i dolewalem chlodniczego plynu bo tez cos ubylo i spryskiwacze i zajzalem na bagnet z ciekawosci i bylo min hheh za jakas godzine zaleje i sie okaze heh
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
wlasnie na zime mnie to martwillo bo na forum pokazywalem foty z tym wyciekiem ale jak sie zaczelo przygladac bardziej to olej uciekal przez simiernig na walku rozdzadu i przez czujnik wysokiego oleju, teraz mi drugi raz ubylo po wyprawie w gory mysle uszczelka odpada,meczy mnie jeszcze jeden wyciek gosc mowil ze to ze skrzyni ale sprawdzal i mowil ze stan ok, jak wchodze pod silnik to po prawej stronie jak sie stoi przed autem z przodu
[ Dodano: 08 Sie 2009 12:12 ]
a jesli by byly to uszczelniacze to jaki moze byc koszt czesci plus orientacyjnie robocizna bo wiadoo ze wszedzie roznie jest
[ Dodano: 08 Sie 2009 12:12 ]
a jesli by byly to uszczelniacze to jaki moze byc koszt czesci plus orientacyjnie robocizna bo wiadoo ze wszedzie roznie jest
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
morze to uszczelniacz od strony sprzęgła na wale ci padła i wygląda to na wyciek z skrzyni
ubytkiem płynu się nie martw jeśli to miał miejsc 1 raz i to w dodatku w górach , a co do tego ze na pb olej jest nią rozrzedzany to prawda , tak jak ci pisali zwłaszcza jeśli ktoś jeździ na krótkich trasach
ja założyłem lpg to od 1,5 roku i 40 tyś na lpg nie za uwarzyłem żadnego negatywnego wpływu z strony lpg na silnik
za uwarzyłem tylko dziwną sprawę bo mój portfel jest grubszy o 155 zł na każdy 1tyś km co w miesiącu daje ponad 300zł
ubytkiem płynu się nie martw jeśli to miał miejsc 1 raz i to w dodatku w górach , a co do tego ze na pb olej jest nią rozrzedzany to prawda , tak jak ci pisali zwłaszcza jeśli ktoś jeździ na krótkich trasach
ja założyłem lpg to od 1,5 roku i 40 tyś na lpg nie za uwarzyłem żadnego negatywnego wpływu z strony lpg na silnik
za uwarzyłem tylko dziwną sprawę bo mój portfel jest grubszy o 155 zł na każdy 1tyś km co w miesiącu daje ponad 300zł
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2009 12:38 przez dziabi3, łącznie zmieniany 1 raz.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
- cinekban87
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
hehe mozliwe trzeba by bylo rozebrac zeby sie dowiedziec weszlo mi teaz 0,6 litra to zaluzmy ze litr moze nie caly spali mi na 2 tysia wychodzi 0,5 lita na tysiac czy juz mam sie martwic mysle jednak ze gdzies sie olej podziewa i chyba wykluczam wyciek teraz zobacze ile mi zje a moze juz nie zje
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90