[MK2 3D] Problem z fotelem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
deaniel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[MK2 3D] Problem z fotelem

Post autor: deaniel » pt lis 26, 2004 14:32

Witajcie

Mam problem z fotelem kierowcy w moim 3drzwiowym golfie.
Otoz spadla mi jedna z linek ktora umozliwia zlozenie fotela aby mozna bylo wsciasc na tylna kanape. Problemu by nie bylo gdyby ta linka spadla w miejscu gdzie podnosi metalowa blokade.
Niestety spadla przy plastikowej dzwigni skladania fotela :(
Chcialem Was zapytac czy jest jakis sposob na zalozenie jej bez potrzeby "rozpruwania" fotela ?

Ps: mam nadzieje, ze zrozumieliscie moje wypociny.

Za wszelka pomoc bardzo Dziekuje

Awatar użytkownika
ygd
Prezes vwgolf.pl
Prezes vwgolf.pl
Auto: Audi S3
Silnik: AFN
Kontakt:

Post autor: ygd » pt lis 26, 2004 16:19

Nie rozumiem, co to znaczy linka spadła... urwała się? Możesz zdjąć przecież plastikową obudowę przy tej dźwigni i spróbować jej poszukać ;)

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01

Awatar użytkownika
deaniel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: deaniel » pt lis 26, 2004 21:25

ygd pisze:Nie rozumiem, co to znaczy linka spadła... urwała się? Możesz zdjąć przecież plastikową obudowę przy tej dźwigni i spróbować jej poszukać ;)
nie urwala sie:) poprostu tak jakby wypadla ze swojego miejsca

Awatar użytkownika
DIESEL
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DIESEL » ndz lis 28, 2004 10:58

Witam. Musisz rozebrać fotel, wbrew pozorom to nie jest trudne, na poczatek demontujesz plastikową dźwignie, następnie zdejmujesz czarne plastiki na łamaniu fotela z obu stron (na każdym plastiku masz 3 kołeczki które musisz wypchać od środka!), następnie ściągasz po metalowej spince z każdej strony i rozszeżasz "łapy" oparcia fotela, na spodzie oparcia jest 5 lub 6 zakrzywionych blaszek które prostujesz i ściągasz poszycie oparcia fotela i gotowe.

Awatar użytkownika
deaniel
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: deaniel » ndz lis 28, 2004 20:20

DIESEL pisze:Witam. Musisz rozebrać fotel, wbrew pozorom to nie jest trudne, na poczatek demontujesz plastikową dźwignie, następnie zdejmujesz czarne plastiki na łamaniu fotela z obu stron (na każdym plastiku masz 3 kołeczki które musisz wypchać od środka!), następnie ściągasz po metalowej spince z każdej strony i rozszeżasz "łapy" oparcia fotela, na spodzie oparcia jest 5 lub 6 zakrzywionych blaszek które prostujesz i ściągasz poszycie oparcia fotela i gotowe.

Jutro sie za to wezme, oby "operacja" zakonczyla sie sukcesem :)
Dziekuje za instrukcje:)
Pozdrawiam

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz lis 28, 2004 21:10

DIESEL ma rację co do sposobu wymiany bo ona się urwała a jeżeli niechce Ci się rozbierać i wymieniać to podaję patent extra ekspresowy poprostu trzeba tą jedną dżwignię która się niepodnosi a jest to zazwyczaj ta od strony wewnętrznej pojazdu czyli dżwigni ręcznego ,poprostu podnieść palcem i zaczepić za pomocą cieniutkiej sprężynki jednym jej końcem za otwór który w sobie posiada (ta zapadka fotela) a drugim końcem sprężynki zaczepić o siedzisko fotela (stelarz) i po krzyku.W ten sposób wyłączamy tą dżwignię z gry.

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pn lis 29, 2004 17:37

Ja już rozkładałem 4 fotele i to jest proste. W 15 minut rozpracowałem jak się je rozbebesza.

Maciek W

Post autor: Maciek W » pt gru 31, 2004 12:24

Facet ty jeździsz z przodu. Nich reszta wsiada ze str.pasażera. A co?!?!?!?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”