Czego szukać, ponoć pod dechą gdzieś jest jakaś skrzynka czy cos takiego do elektryki szyb i wydaje mi się ze tam coś może być nie halo
elektryka szyb fiksuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
elektryka szyb fiksuje
Mam problem z szybami, ponieważ coś gdzieś nie lączy. Wszystko dziala i nagle nic, zero odzewu z ani jednej szyby,podświetlenie przycisków brak wiec sprawdzam silniczki czy dzialają i okazuje się ze wszystko jest ok, przyciski ok, skladam do kupy i wszystko dizala i po np kilku godz znowu lipa, wiec nie rozbieralem tylko poruszalem kablami i okazuje się ze coś pod dechą nie lączy.
Czego szukać, ponoć pod dechą gdzieś jest jakaś skrzynka czy cos takiego do elektryki szyb i wydaje mi się ze tam coś może być nie halo
[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Zobacz, czy przekqźnik od elektryki szyb pyka przy przekreceniu kluczyka - on jest przyczepiony do panelu z bezpiecnzikami, lub jest za konsolą środkową (różnie to było). Być może ten przekaźnik już ma wypalone styki - spróbuj wtedy zewrzeć jedo wyprowadzenia styków (dwa grube przewody dochodzące do podstawki przekaźnika) - szyby powinny działać. Jak tak, to wtedy wymień przekaźnik. Może być jeszcze tak, że nie łączy bezpiecznik w podstawce - poruszaj nim i zobacz.
Tak mam nad skrzynką ten srebrny bezpiecznik i wczoraj nim ruszalem i nic. Apro po niego to jak wczoraj grzebalem w kablach to dotknąlem tego bezpiecznika i byl mega gorący, tak ze nie dalo się go dotknąć (to normalne) ??wasiak pisze:tak taki srebrny nad skrzynka przekaznik
Wiec jak to nie on to co dalej sprawdzić??
[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190