ALH - ibiza - ktora turbine?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ac_schnitzer
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

ALH - ibiza - ktora turbine?

Post autor: ac_schnitzer » czw sie 06, 2009 19:58

witam

po kilku przygodach z tym silnikiem, wymiana turbiny, okazalo sie ze ta nowa tez przepuszcza olej, ktory jest juz w dolocie, intercoolerze i calej reszcie. Oil catch jest zalozony, wiec olej nei leci przez odme, czyli definitywnie problem z turbina.

Znajomy ma na sprzedaz regenerowana, tzn zalozona turbine, przejechane 3-5 tys km na niej, gdzie pozniej wymienil na jeszcze inna, wydajniejsza, wiec chcialbym od niego odkupic ta stara a ze chce ja odsprzedac w miare normalnych pieniadzach to sie zastanawiam.

Jednak nie wiem czy podjedzie do naszej ibizy. Mam silnik ALH. Wczesniejsza turbina to

038 253 019A

natomiast nowa to

038 253 019C

Czy ktos moglby podpowiedziec czy sa one zamienne miedzy soba ? Bo wygladaja niby podobnie, ale wolalbym miec pewnosc zanim kolejny raz rozkrece kolektory i wyjme turbine.
Szukalem na google i niby pasuja, jednak wydaje mi sie ze kolektor wydechowy jest troszke inny, moze to rpzez to ze nie jest wypalony, tylko nadal jasny metal :grin:

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » pt sie 07, 2009 08:28

mozesz zakładać, nowa jest ze 115 ale w zasadzie taka sama jak twoja
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 08:30 przez Cinek, łącznie zmieniany 1 raz.

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Zablokowany

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”