[MK2 silnik]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2 silnik]
Witam wszystkich! Mam taki oto problem, ostatnimi czasy autko zaczeło mi się mocno dusić i szarpać przy dodawaniu gazu, w międzyczasie zauważyłem że pompa paliwa ta przy tylnej belce bardzo głośno pracuje - brzęczy-wymieniłem filtr paliwa ale praca pompy nadal była bardzo głośna, dziś stojąc na skrzyżowaniu przy ruszeniu nagle zgasł i niedałem rady go odpalić.Dlatego teraz zastanawiam się czy to pompa mogła zakończyć swój żywot czy co, słyszałem też że w moim golfie są 2 pompy paliwa 1 w baku 2 na zew. razem z filtrem.Jeśli ktoś z Was mógłby mi pomóc to będe wdzięczny.
Zaholowałem dzisiaj mojego golfika do znajomego aby razem coś pogłówkować - okazało się że pompa paliwa ta zewnętrzna jest OK , daje paliwo pod dużym ciśnieniem , świece przewody kopułke ,cewke mam prawie nowe.Niestety niema iskry - także główna przyczyna tkwi chyba w elektryce , co mógłbym jeszcze sprawdzić dodam tylko że auto kręci ale niestety nie daje się odpalić.Jęśli mógłby mi ktoś cos jeszcze doradzić to z góry wielkie dzięki.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt: