Alternator daje mniej prądu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MeSiN
VWIELKOPOLSKA
VWIELKOPOLSKA
Kontakt:

Alternator daje mniej prądu

Post autor: MeSiN » śr sie 05, 2009 12:44

Witam,ostatnio byłem wymienić akumulator na nowy ,po założeniu nowego gościu ze sklepu sprawdził mi napięcie jakie powinno być w alternatorze i okazało się ze daje mnie prądu niz powinno być ,11 ma być a ja miałem 10,3 coś koło tego teraz pytanie czy ktoś już rozbierał alternator ( jeżeli tak to proszę o linka do takiej porady) czy lepiej jechać do mechanika i niech on to zobaczy.Pozdrawiam

Bądź jak Gołąb SRAJ NA WSZYSTKO NocneMarySquad

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » śr sie 05, 2009 15:48

Nie wiem, co ten gościu Tobie mierzył, ale napięcie powinno tam być nieco ponad 14V - może mierzył na zgaszonym silniku, czy jak?

Awatar użytkownika
MeSiN
VWIELKOPOLSKA
VWIELKOPOLSKA
Kontakt:

Post autor: MeSiN » śr sie 05, 2009 16:35

Mierzenie polegało na włączeniu silnika po wsadzeniu nowego akumulatora bez świateł i z nimi i wtedy stwierdził ze coś nie halo jak światła włączyłem .

Bądź jak Gołąb SRAJ NA WSZYSTKO NocneMarySquad

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr sie 05, 2009 16:42

powtórz pomiar. Swieżo założony aku mógł przez chwilę dużo prądu wsysać. Powinien był zmierzyć napięcie na samym alternatorze i porównać z napięciem na klemach aku. Zresztą za dychę miernik kupisz i pomierzysz sam, warto się w takie urzadzonko zaopatrzyć.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”