Golf 1,9 D , silnik 1Y, wtryski a własciwie jeden !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 1,9 D , silnik 1Y, wtryski a własciwie jeden !!!
Witam.Chcialbym zaznaczyc ze uzyłem opcji szukaj i nie znalazlem interesujacego mnie postu.
Mam taki problem.Ostatnio zauazylem ze przy jednym wtrysku w miejscu gdzie (wtrysk schodzi sie z silnikiem) tak to nazwe, gromadzi sie taka czarna maź podobna do lepiku z papy uzywanej do krycia dachow.Gdy silnik jest cieply maz jest jak guma a gdy zimny to sie kruszy.Ilekroc to wyczyszcze znow sie gromadzi.Wykluczam slabe przykrecenie wtrysku gdyz to czarne cos nie wystepuje dookoła trysku tylko ma gdzies z 1,5 cm.Taki klusek.Czy to jakies mikropekniecie ktore powoduje ze paliwo "sadzi" w tym miejscu i pod wplywem ciepla sie zmienia w takie cos? Zaznaczam ze wtrysk ten jak i reszta sa suche i nie ociekaja paliwem.Czy to parafina tak sie "smazy" w tym miejscu.Choc przy reszcie tryskow nie robi sie nic takiego.Jezdze na normalnym paliwie.
Czy ktorys z kolegow spotkał sie z czyms takim w dieslu?
Mam taki problem.Ostatnio zauazylem ze przy jednym wtrysku w miejscu gdzie (wtrysk schodzi sie z silnikiem) tak to nazwe, gromadzi sie taka czarna maź podobna do lepiku z papy uzywanej do krycia dachow.Gdy silnik jest cieply maz jest jak guma a gdy zimny to sie kruszy.Ilekroc to wyczyszcze znow sie gromadzi.Wykluczam slabe przykrecenie wtrysku gdyz to czarne cos nie wystepuje dookoła trysku tylko ma gdzies z 1,5 cm.Taki klusek.Czy to jakies mikropekniecie ktore powoduje ze paliwo "sadzi" w tym miejscu i pod wplywem ciepla sie zmienia w takie cos? Zaznaczam ze wtrysk ten jak i reszta sa suche i nie ociekaja paliwem.Czy to parafina tak sie "smazy" w tym miejscu.Choc przy reszcie tryskow nie robi sie nic takiego.Jezdze na normalnym paliwie.
Czy ktorys z kolegow spotkał sie z czyms takim w dieslu?
U mnie nie było przy wtryskach żadnych podkładek termicznych są wkręcone i jakoś wszysto hula. Wtryski kręcone bez użycia klucza i jakoś chodzą prawidłowo. Więc zastanawiam czy do czegoś jest klucz dynamometryczny potrzebny, i czy w serwisach przy takiej czynności z niego korzystają? -pytanie retoryczne.
Włosy się jeżą... Istnieje coś takiego jak instrukcja serwisowa, są na rynku książki, dotyczące napraw silników Diesla...ryba_71 pisze:U mnie nie było przy wtryskach żadnych podkładek termicznych są wkręcone i jakoś wszysto hula. Wtryski kręcone bez użycia klucza i jakoś chodzą prawidłowo. Więc zastanawiam czy do czegoś jest klucz dynamometryczny potrzebny, i czy w serwisach przy takiej czynności z niego korzystają? -pytanie retoryczne.
Tylko nie mów, że to Ci robił mechanik
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...