[MK3] Przekaźnik świec żarowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Przekaźnik świec żarowych
Szukam przekaźnika świec żarowych do MK3. Szukałem po sklepach i nie ma jakiegoś zamiennika a orginał Jest barszo drogi i ma symbol " 1HO 911 262 ". Może ktoś znalazł jakiś zamiennik to prosił bym o kontakt.
Ostatnio zmieniony pt lis 17, 2006 01:02 przez Maniek25, łącznie zmieniany 2 razy.
No nie, rzeczywiście...Maniek25 pisze:tak tylko ten kosztuje 370 zł to niech bedzie za 60 i więcej. Ale taka cena to przesada. Chyba
Ale dziwne, kolega kupował swego czasu komplet świec żarowych do AAZ, w komplecie był przekaźnik, razem zabulił 280 zł- to gdzie Ci tyle kasiory zaśpiewali za sam przekaźnik?!
Te podróby za 60 zł są bardzo żałosne, mam przykład na wspomnianym koledze, spalił dwa zanim się zagotował i kupił w/w zestaw.
Jak złapę do niego kontakt, zapytam gdzie go kupił. Chyba świece były Beru.
A tak na marginesie- ten przekaźnik nie jest czasem naprawialny?
Zdarzało mi się już reperować w ciężkich czasach przekaźniki od MK I i II, oba bazują na łatwodostępnym i tanim scalaku.
Pozdrawiam, V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Nie ma sprawy. I wiesz co, w profilu masz miejsce na podanie danych Twego auta- uzupełnij co trzeba, nawet w tym przypadku ważny jest typ i rocznik silnika, tych przekaźników (właściwie sterowników) jest kilka typów (w MK II trzy, np.).
Zapytam z ciekawości w "zaprzyjaźnionym" sklepie, tam mają przystępne ceny.
V.
Zapytam z ciekawości w "zaprzyjaźnionym" sklepie, tam mają przystępne ceny.
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Sądzisz, że zwykły przekaźnik (cewka, styki) kosztuje tyle kasy?
Nie rozbierałem tego ustrojstwa od MK III, ale kilka razy robiłem od MK I i MK II, więc raczej wiem co mówię?
Ale mogę się mylić...
V.
Nie rozbierałem tego ustrojstwa od MK III, ale kilka razy robiłem od MK I i MK II, więc raczej wiem co mówię?
Ale mogę się mylić...
V.
Właśnie rozbierałem to ustrojstwo. W środku jest zwykła cewka i grube styki wytrzymujące obciążenie do 50A. Tak było w moim - może są jeszcze inne rodzaje przekaźników.
W porzednim moim aucie MK2 TD nie było komputera, więc przekaźnik mógłbyć bardziej rozbudowany, nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić.
W porzednim moim aucie MK2 TD nie było komputera, więc przekaźnik mógłbyć bardziej rozbudowany, nie wiem bo nie miałem okazji sprawdzić.