Witam,
MK IV, TDI, 1998r, 90KM. Podczas zeszłorocznego wypadu do Chorwacji, dopieo na miejscu pojawił się problem z wrzuceniem wstecznego. Zamiast niego wskakiwała 1. Dodatkowo biegi 1 i 2 wskakiwały ciężko. W drodze powrotnej to samo. Na miejscu wizyta u mechanika i niestety nic nei stwierdzili. Olej jest, to co można bez robierania skrzyni stwierdzić też OK.
Odziwo przez cały rok było ok i problem się nie pojawiał aż to kilka dni temu przypadłość wróciła. Po ok. 40km jeździe po mieście (z przerwami) znów zamiast wstecznego "1". A że był to dzień bardzo gorący temp. ok 35 stopni to skojarzyłem że to właśnie wina temperatury. Czy może to być problem z wodzikami które pod wpływem temp. rozszerzają się ?
Proszę o Wasze opinie. Pod koniec sierpnia wybieram się do Chorwacji po raz kolejny i trochę się boję czy mój golfik nie złapie zadyszki po drodze.
W między czasie jeździłem na dłuższych trasach ok 200km raz na 3 tygodnie i było ok. Biegi 1 i 2 nie chodzą idealnie, czasem jakieś zgrzytnięcie przy 1 ale dawał rade.
Problem ze skrzynią - zamiast wstecznego wskakuje "1&qu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Miałem coś podobnego. Bardzo ciężko wchodziły mi 1 i wsteczny. Mechanik stwierdził ,że ktoś majstrował by wybieraku skrzyni. Okazało się że był pękniety plastikowy "łącznik"( nie wiem jak to fachowo nazwać) i ktoś to zlepił nieudolnie. Wiec ja dorobiłem cały element z metalu solidnie złożyłem , skręciłem wyregulowałem ( początkowo nie było wcale 1 ,2 i wstecznego) No i jakieś pół roku jest wszystko git.