NIE CHCE ODPALIĆ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
NIE CHCE ODPALIĆ
Witam, mam następujący problem: kilka dni temu zorientowałem się, że po wyłączeniu silnika ciągle działa wentylator albo sprężarka od klimy- nie wiem, nie znam się- po prostu coś szumiało pod maską. Odłączyłem klemy od akumulatora i szmer oczywiście zniknął, niestety po ponownym ich podłączeniu samochód nie chce odpalić- po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje, nie wiem co robić, proszę o pomoc
z góry dziękuję
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ciągle ?? przez jakiś czas po wyłączeniu silnika będzie działał...po kilku minutach powiniengrafit84 pisze:kilka dni temu zorientowałem się, że po wyłączeniu silnika ciągle działa wentylator
się wyłączyć.
kontrolki się nie zapalają? Rozrusznik nie kręci? Co masz na myśli mówiąc nic ? Zobacz czy w ogóle jest prąd w aucie, zapal jakieś światełko w podsufitce czy coś i sprawdź czy trybi...grafit84 pisze:po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje
dziękuję za podpowiedzi, odnośnie tego szmeru działającego wentylatora- to trwał on na pewno kilkanaście minut po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Palą się kontrolki i światła w samochodzie- znaczy że akumulator w porządku, rozrusznik już kręci ale Golfik zachowuje się jakby nie było paliwa- świece sprawdzone, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi