golf 2 z przodem z jetty jest ok?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
golf 2 z przodem z jetty jest ok?
co sadzicie o golfie 2 ze swiatlami i atrapa z jetty?? ja jakos nie bylem nigdy przekonany do tego... ale co wy o tym sadzicie? bo mam okazje kupic, a potrzebuje pilnie cala listwe przod ( atrapa + wzmocnienie + klapa)
jakie macie zdanie o tym?
jakie macie zdanie o tym?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
Osobiście poecam ci wszystko od Gofla.Powinno nawet taniej wyjść.
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 23:22 ]
Ja bym poszukał eleganckiego grila(nie musi być oryginalny) z emblematem lub bez z obwódką w kolorze czerwonym lub w kolorze nadwozia(samemu można zrobić).A wzmocnienie to na szrocie dostaniesz i sam możesz sobie je obrestaurować(zabezpieczyć).
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 23:22 ]
Ja bym poszukał eleganckiego grila(nie musi być oryginalny) z emblematem lub bez z obwódką w kolorze czerwonym lub w kolorze nadwozia(samemu można zrobić).A wzmocnienie to na szrocie dostaniesz i sam możesz sobie je obrestaurować(zabezpieczyć).
na sląsku nie ale w zachodniopomorskim tak. Okolice szczecina.
golf front bo to Golf a nie jakaś JETTA śmierdząca.A masz rację zapal jak kto lubi ale z przodem od GOLFA będzie napewno taniej.
Kup nowy Grill podróbkę(nie ma oznaczeń VW na plastiku) a jest on z takiego samego tworzywa co oryginał i jest taki sam(pasuje bez problemów) a jest o około 50% tańszy.
Ja za swój dwa lata temu dałem 30 zeta(bez znaczka tzn miejsce było ale znaczek swój włozyłem) może nawet dostaniesz bez emblemata.
golf front bo to Golf a nie jakaś JETTA śmierdząca.A masz rację zapal jak kto lubi ale z przodem od GOLFA będzie napewno taniej.
Kup nowy Grill podróbkę(nie ma oznaczeń VW na plastiku) a jest on z takiego samego tworzywa co oryginał i jest taki sam(pasuje bez problemów) a jest o około 50% tańszy.
Ja za swój dwa lata temu dałem 30 zeta(bez znaczka tzn miejsce było ale znaczek swój włozyłem) może nawet dostaniesz bez emblemata.
ok - emblemat mi nie potrzebny.. potrzebne mi jak najtaniej kupic
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35032
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35088
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35032
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35088
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
No śmierdzi(to przenosnia) ale nie jest oryginakny Mk2 bo ni to Rallye ni to Jetta.
A przód od Golfa wychodzi zapene taniej.
bo lampy kuz masz a na zdjęciach wychodzi że całe.zostaje wzmocnienie i grill.
Poszukaj grila w sklepach takich giełdowych(w Szczecinie bynajmniej tam mają) lub popytaj w sklepach czy mają skąd zamówić taki grilli za ile.A wzmocnienie jak wyżej pisałem.
Z maską nie ma rady trza albo wyklepać albo kupić.Kup zmatuj prysnij podkładem żeby nie zardzewiała(najlepiej kup naładowany w sprayu) i uzbieraj kaskę na lakierowanie.Albo szukaj w takim kolorze i pasta dobra i wyciągniesz ją.
A przód od Golfa wychodzi zapene taniej.
bo lampy kuz masz a na zdjęciach wychodzi że całe.zostaje wzmocnienie i grill.
Poszukaj grila w sklepach takich giełdowych(w Szczecinie bynajmniej tam mają) lub popytaj w sklepach czy mają skąd zamówić taki grilli za ile.A wzmocnienie jak wyżej pisałem.
Z maską nie ma rady trza albo wyklepać albo kupić.Kup zmatuj prysnij podkładem żeby nie zardzewiała(najlepiej kup naładowany w sprayu) i uzbieraj kaskę na lakierowanie.Albo szukaj w takim kolorze i pasta dobra i wyciągniesz ją.
Ceny w zamienniku do golfa:
- wzmocnienie czołowe ok. 80-100 zł
- atrapa ok. 50 zł
- lampy - 35-50 zł/szt.
Maskę kup używkę (ok. 100-150 zł) Ceny używek: wzmocnienie używka ok. 50 zł, lampy - 20-30 zł hella oryginał w stanie dość dobrym, ale nie idealnym, atrapa na 2 lampy 20-30 zł).
Do jettki potafią więcej cenić.
Ale powinno podejść bez problemu, jeżeli zmienisz też wzmocnienie (nie jestem pewny, czy światła mają takie same mocowanie).
- wzmocnienie czołowe ok. 80-100 zł
- atrapa ok. 50 zł
- lampy - 35-50 zł/szt.
Maskę kup używkę (ok. 100-150 zł) Ceny używek: wzmocnienie używka ok. 50 zł, lampy - 20-30 zł hella oryginał w stanie dość dobrym, ale nie idealnym, atrapa na 2 lampy 20-30 zł).
Do jettki potafią więcej cenić.
Ale powinno podejść bez problemu, jeżeli zmienisz też wzmocnienie (nie jestem pewny, czy światła mają takie same mocowanie).
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
Oryginalne wzmocnienie do mocowania lamp (używka) b.dobry stan 50zł
Lampy kup nowe (nawet WESEMY) będą świecić o wiele lepiej niż używki stare HELLA 40-60zł za szt.
Atrapa 15-30zł za używkę oryginał. Nie polecam podróbek bo płowieją.
Atrapa bez znaczka 90zł na 2 lampy 140zł na 4 lampy
Lampy mniejsze są dwa rodzaje (zależy jaka atrapa) takie musi być rozstawienie bolcy montażowych. Rożne ceny + wiązka kabli do rozdzielenia śwaitła i same kable z kostkami do lamp. Trzeba szukać w używkach bo podróbek nie znajdziesz.
A Jetta front jest do Jetty a wg mnie jetta front w Golfie wygląda kichowato.
Lampy kup nowe (nawet WESEMY) będą świecić o wiele lepiej niż używki stare HELLA 40-60zł za szt.
Atrapa 15-30zł za używkę oryginał. Nie polecam podróbek bo płowieją.
Atrapa bez znaczka 90zł na 2 lampy 140zł na 4 lampy
Lampy mniejsze są dwa rodzaje (zależy jaka atrapa) takie musi być rozstawienie bolcy montażowych. Rożne ceny + wiązka kabli do rozdzielenia śwaitła i same kable z kostkami do lamp. Trzeba szukać w używkach bo podróbek nie znajdziesz.
A Jetta front jest do Jetty a wg mnie jetta front w Golfie wygląda kichowato.