synchronizacja pilota

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

danek.dmc
Nowicjusz
Nowicjusz

synchronizacja pilota

Post autor: danek.dmc » śr lip 29, 2009 22:51

zakładałem dziś sprzęt grający w aucie był odłączony akumulator na minute i nie działają piloty do auta tzn. KLUCZYK TYPU SCYZORYK nie zamyka i nie otwiera. Znalazłem dwie instrukcje synchronizacji :
jedna to:
– włożyć do zamka mechanicznie pasujący kluczyk;
– włączyć zapłon;
– zablokować mechanicznie samochód nowym (do przyuczenia) kluczykiem (np. na drzwiach kierowcy) i nacisnąć przycisk na kluczyku;
– po przerwie trwającej dłużej niż 1 sekundę nacisnąć drugi raz przycisk na kluczyku;
– czynność dopasowywania jest zakończona i zostaje potwierdzona sygnałem dźwiękowym samochodu.
druga to ta z instrukcji VW golfa ze wcisnąć pilota i w ciągu minuty otworzyć i zamknąć auto ale tez nic to nie dało.

Co mam zrobić? Wszystko w aucie działa tylko ten centralny nie. na chwile był odłączony akumulator i to pewnie to jest wina i jak teraz? auto zamykam mechanicznie kluczykiem ale nie załącza się alarm. sprawdziłem mniej więcej bezpieczniki te z kluczykiem czyli od centralnego i niby ok. już nie wiem co robić bo mecze się już z 2 godziny a znalezione rady na forum nie pomagają.

może radio złe pod pietę mam? jutro będę sprawdzał ale już straciłem chęci...

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » śr lip 29, 2009 22:53

danek.dmc pisze:może radio złe pod pietę mam
jest taka możliwośc

[ Dodano: 29 Lip 2009 22:55 ]
nawet bardziej prawdopodobna jak to,że rozłączenie akumlatora miało wpływ na wykodowanie pilotów.

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob sie 01, 2009 16:15

Koleś miał przypadek w Passacie - po odpieciu akumulatora rozjechały sie adaptacje przepustnicy , modułu komfortu i inne cuda. Ja bym próbował dopisać te piloty z VAG a

danek.dmc
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: danek.dmc » ndz sie 02, 2009 09:30

to była wina kabli złączonych na radiu żółty z czerwonym był złączony bo niby tak miało być by radio nie gubiło pamięci tak wyczytałem gdzieś lecz nie można tak robić... rozłączyłem i jest ok piloty działają... znajdę chwile to będę dalej gryzł radio jak podłączyć ten kabelek od pamięci by nie gubiło...

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » ndz sie 02, 2009 09:52

Czerwony od radia podlocz pod kabel zolto czerwony ktory jest w aucie A zolty podlocz pod to drugie zasilanie niepamietam koloru ale podten ktory jest pod brozowym I bedzie ok Dlatego central Ci nie dzialal poniewaz miales radio podloczone bez kluczyka A to podloczenie ktore Ci podalem jest z kluczykiem i tak ma byc

greg

Post autor: greg » ndz sie 02, 2009 12:46

danek.dmc, radio pewnie nie od golfa? to masz tam 3 kable zasilające zamiast 2 na pinach:
7 - plus z aku
4 - plus za stacyjką
5 - plus z aku (jak radio niefabryczne - ten plus wypiać)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”