Problem z silniczkami do regulacji świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
MarcinWLKP
Problem z silniczkami do regulacji świateł
Witam, mam problem z silniczkami regulacji świateł moim MK2. Po założeniu przekaźników świateł, przy przełączaniu z krótkich na długie lub przy włączaniu halogenów, zarówno przednich jak i tylnych silniczki same pracują. Gdy przyciskam manetkę długich do siebie silniczki pracują w jedną, a gdy puszczam w drugą stronę
Z przekaźnikami wpiąłem się na 100% w dobre przewody i nic nie pomieszałem. Plus i masa z kabiny sterują cewką w przekaźnikach, plus z aku - wiadomo, przez przekaźnik do żarówki, a masa z aku bezpośrednio do żarówki. Przewodów od postojówek i silniczków nie ruszałem. Doradźcie co to może być.
-
MarcinWLKP
stonefree, przed podpięciem gasły, a silniczki nie wariowały. Po podpięciu wariują i mijania gasną przy długich, ale zrobiłem zworkę żeby nie gasły i jest to samo. Jeszcze pozostaje kwestia dlaczego silniczki wariują przy włączaniu halogenów
gdy włączam silniczki idą w dół, gdy wyłączam - w górę. Oczywiście na ok sekundę.
Lipek81, sprawdzę, jeśli jest na stałe to co wtedy? Gdzie szukać przyczyny?
Lipek81, sprawdzę, jeśli jest na stałe to co wtedy? Gdzie szukać przyczyny?