Witam, mam problem, a minowicie, mam kod do radyjka i zawsze go wpisywalem i działał. Jak wyjalem go z samochodu golfa i chcialem podlaczyc w Oplu Astrze to ten kod nie działa. Czego to wina???
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam
Blaupunkt Beta
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Nie wiele wniosę "w temat" lecz wiem, że Bety z lat 90-tych spisywały się doskonale, takich problemów nie robiły i mnie pracowały czyli uruchamiały się nawet na prostowniku.
Od pewnego jednak rocznika (którego, to już podpowiedzą Koledzy bardziej obeznani) - radyjka te zostały "przypisane" do konkretnego egzemplarza pojazdu i takiej porady jak to obejść - należy poszukiwać.
Możliwa też jest pomyłka w zasilaniu: czy wszystkie piny masz zasilane tak jak w pojeździe?...
Od pewnego jednak rocznika (którego, to już podpowiedzą Koledzy bardziej obeznani) - radyjka te zostały "przypisane" do konkretnego egzemplarza pojazdu i takiej porady jak to obejść - należy poszukiwać.
Możliwa też jest pomyłka w zasilaniu: czy wszystkie piny masz zasilane tak jak w pojeździe?...
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 22:15 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Pisząc o "przypisaniu", miałem na myśli nie tylko istnienie w dokumentacji i zbiorach danych firmy VW zapisu numeru radyjka i przypisanie mu numeru VIN pojazdu. Podobno (było o tym na forum) radyjka wyjęte od pewnego rocznika z Golfa IV i uruchamiane w innym wozie - nie chciały "odpalić". Wydaje mi się, że jest to powiązane z istnieniem magistrali CAN. Czy się nie mylę?
Ostatnio zmieniony ndz sie 02, 2009 13:26 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.