vw golf IVtdi 110 km rok 2001 kombi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
vw golf IVtdi 110 km rok 2001 kombi
mam problem z dymieniem ,zostawia .slady na .sniegu przy przegazówce.szrpie czasami na 2 i 3 biegu ,przy obrotach od 1000-1800min,wumieniłem przepływkę nie orginał ,ale nowa.oraz zawór recylkulacji spalin.ma również nierówne obroty na biegu jałowym ,o grubość wskazówki
MANIAK2
ten samochód ma dopiero 77000tys.km,a już mam go dość pomocy
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 21:35 ]
po zamontowaniu przepływki stwierdzili uszkodzenie zaworu recylkulacji spalin -wymieniłem,nadal szarpało na biegach w małym zakresie obrotów 1000-1800,oczyścili elektomagnes na pompie paliwa(podobno były tam opiłki magnesu),nadal nic ,no może trochę mniej szarpie na tych biegach,ale za to silnik nie równo pracuje na biegu jałowym(nie wiem czy dotykali paska rozrządu)
[ Dodano: Nie Lut 05, 2006 18:00 ]
miałeś rację ,dzięki wielkie to była przepływka
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 21:35 ]
po zamontowaniu przepływki stwierdzili uszkodzenie zaworu recylkulacji spalin -wymieniłem,nadal szarpało na biegach w małym zakresie obrotów 1000-1800,oczyścili elektomagnes na pompie paliwa(podobno były tam opiłki magnesu),nadal nic ,no może trochę mniej szarpie na tych biegach,ale za to silnik nie równo pracuje na biegu jałowym(nie wiem czy dotykali paska rozrządu)
[ Dodano: Nie Lut 05, 2006 18:00 ]
miałeś rację ,dzięki wielkie to była przepływka
MANIAK2