[mk2]Skończyły się klocki???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Red Spider
- Mały gagatek
[mk2]Skończyły się klocki???
Witam !!!
Właśnie wróciłem do domku po trasie i jadąc moim VW jak hamowałem to słyszałem jakieś dziwne "szuranie" z przodu (jakby ktoś po betonie czymś metalowym ciągał)!
Klocki zmieniane były około 15 tys km temu !!! Czy juz sie skończyły??? Czy jakieś kure.. sie dostało między klocki a tarcze i szoruje, a moze wypadły te sprezynki mosięzne??? Jest pozno, ciemno i nie mam jak sprawdzić i normalnie spać nie bede ....
Pozdrowionka
Właśnie wróciłem do domku po trasie i jadąc moim VW jak hamowałem to słyszałem jakieś dziwne "szuranie" z przodu (jakby ktoś po betonie czymś metalowym ciągał)!
Klocki zmieniane były około 15 tys km temu !!! Czy juz sie skończyły??? Czy jakieś kure.. sie dostało między klocki a tarcze i szoruje, a moze wypadły te sprezynki mosięzne??? Jest pozno, ciemno i nie mam jak sprawdzić i normalnie spać nie bede ....
Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony ndz mar 12, 2006 01:25 przez Red Spider, łącznie zmieniany 1 raz.
skończyły się po 15 tyś bo były za miękkie, długość żywotności klocków zależy od ich twardości(miekkie lepsze hamowanie - kródsza żywotność, twardsze gorsze hamowanie - dłuższa żywotność) ale i od stylu jazdy np: jeżeli założysz miękkie klocki i będziesz przed skrzyżowaniem hamował już 300 m przed skrzyżowaniem to krótki żywot klocków
...
- Red Spider
- Mały gagatek
- Red Spider
- Mały gagatek
- Red Spider
- Mały gagatek
To dziwne bo mam ATE. Jak kupilem samochód to miałem wymienić bo okładziny miały ok 5-6 mm. Od tamtej pory przejechałem 30 tys km i niewiele sie zmniejszyły chociaż nie żałuję hamulców. Swoją drogą jak sie ociepli to wymieniam. Textary kosztują ok 80 zł.
Może jakieś podruby kupiłeś? A może ktoś ci zakładał i poiwedział tylko że wsadził ATE a faktucznie masz jakiś badziew. No chyba że sam zakładałeś...
Może jakieś podruby kupiłeś? A może ktoś ci zakładał i poiwedział tylko że wsadził ATE a faktucznie masz jakiś badziew. No chyba że sam zakładałeś...
pozdro!
- Red Spider
- Mały gagatek