pytanie o dystanse mdf do Golfa mk3

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

pytanie o dystanse mdf do Golfa mk3

Post autor: micky » wt lip 21, 2009 08:55

Witam!
Wiem, że nie montuje się głośników w tylnich drzwiach gdyż burzy to scenę. Ale mam pytanie. Czy dystanse sprzedawane przez powe i inne firmy pasują do tylnych drzwi czy jest to tylko dystans do przednich drzwi. Nigdzie nie znalazlem odpowiedzi więc zwracam sie do was.
pozdrawiam
micky

Awatar użytkownika
shift
Forum Master
Forum Master

Post autor: shift » wt lip 21, 2009 09:01

mdf ma to do siebie że bardzo łatwo go obrabiać, więc jeśli nie podpasuje w całości zawsze można go nieco podciąć.

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: micky » wt lip 21, 2009 09:05

A czym podciac np ta tuleje odsadzajaca glosnik od drzwi? Nie mialem nigdy kontaktu z mdf-em i nie wiem jak nad nim mozna popracowac. Nie chcialbym uzyc jakis rzeznickich narzedzi do jego obrobki :)

[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 09:13 ]
http://www.a1electric.com/install/vw/vw23.htm Po tych dwóch zdjeciach na dole widze, ze nie bedzie latwo. :/

Awatar użytkownika
lesmian83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lesmian83 » pn lip 27, 2009 20:08

czesc,
micky, dystanse z MDF do golfów sprzedawane na allegro czy w sklepach z CarAudio są robione tylko i wyłącznie pod przednie drzwi...niestety:/ dzwoniłem do kilku sprzedawców CA i żaden z nich nie spotkał się z MDFami do tylnich drzwi golfa3.
Sam myślałem żeby je przystosować ale roboty przy tym będzie full a efekt może być mizerny więc nie będe się w to bawił. Na forum są spece którzy zrobią coś takiego na zamówienie(poczytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=82524) ale nie wiem jakie koszta. pzdr

Awatar użytkownika
micky
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: micky » pn lip 27, 2009 20:22

Wiem ze to nie wedlug sztuki car audio, ale w tym samochodzie nie bedzie subwoofera. Wiec woofery beda rowniez w tylnich drzwiach

[ Dodano: Pon Lip 27, 2009 20:23 ]
Dotne, dopasuje sobie plaska plyte w miejsce gdzie chce zamontowac dystans. Dokleje do niego pierscien z mdf, jeszcze nie wiem o jakiej wysokosci. Wytne otwor w plycie. A dalej to juz tak jak z przednimi drzwiami. Jak mi sie nie spodoba efekt to trudno. Bedzie tylko przod gral.

Awatar użytkownika
lesmian83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lesmian83 » wt lip 28, 2009 11:10

powodzenia :) napisz jak ci poszło i czy efekt jest zadowalający.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”