Coś stuka z prawej strony przodu auta ?!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SEQRIDER

Coś stuka z prawej strony przodu auta ?!

Post autor: SEQRIDER » ndz sty 29, 2006 13:48

Otóż mam następujący problem.
Po sprowadzeniu auta z Niemiec, zauważyłem że gdy przekraczam 100km/h, słuchać stukanie z prawej strony przodu auta, i niewiem co to może być.
Auto ma 173tys.km, 1.6 benz, 93r. ABU

greg

Post autor: greg » ndz sty 29, 2006 13:59

na diagnostyce może ni ewyjść - może być smar w osłonie przegubu zewnętzrnego - ułożył się w jednym miejcsu i wtedy bedzi etakie stukanie. Należy w takim przypadku zdjąć osłonę - wymyć i nałożyc nowy smar

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz sty 29, 2006 15:10

tomcio666 pisze:jedź na stację za około 30 zł zrobią ci cała diagnostykę podwozia i będziesz wszystko wiedział, może coś jeszcze wyjdzie w praniu
dokładnie tak, na szarpaku i na rolkach Ci wynajdą wszystkie usterki

:-k ...

greg

Post autor: greg » ndz sty 29, 2006 15:33

misiek10111 pisze:dokładnie tak, na szarpaku i na rolkach Ci wynajdą wszystkie uste
no nie do końca - ja mk 2 GTD miałem uszkodzenie sworznia wahacza - polegajace na tym że wybierało metal nad sworzniem- likwidując luz bo opiłki wchodziły pod sworzeń - w końcowym efekcie - sworzeń się rozpiął - koło w poprzek, przegub rozerwany itd... Miałem szczęscie że na skrzyżowaniu przy małej prędkości

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz sty 29, 2006 15:35

greg pisze:no nie do końca - ja mk 2 GTD
no to prawie wszystkie, ok?

:-k ...

greg

Post autor: greg » ndz sty 29, 2006 15:41

misiek10111 pisze:no to prawie wszystkie, ok?
ok - jak nic nie wyjdzie na szarpakach - obejrzeć ten przegub. Bedzie wilk syty i wilk syty

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”