coś wyje w ukaładzie napędowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
coś wyje w ukaładzie napędowym
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem posiadaczem już kolejnego VW tym razem MK IV , 1,9 TDI, 116 KM, 6 biegów , 170 tyś km przebiegu który umożliwił mi poznanie większej liczby mechaników niż wszystkie poprzednie razem wzięte a to wszysto dotyczy praktycznie jednego problemy. COŚ WYJE. Podczas jazdy czy to na biegu czy to na luzie mniej więcej między 40 a 110 km/h do wnętrza samochodu z lewej strony dochodzi raz bardziej raz mniej głośne wycie przypominajęce odgłos zużytego łożyska w kole lub jeśli ktoś kojarzy odgłos zwolnicy w traktorze. Wydaje się, że na zakrętach nie raz to wycie się wzmaga ale nie zawsze. Ponadto od jakiegoś czasu zauważyłem luz tj. podczas dodawania i zwalniania gazu czyć coś w rodzaju szarpnięcia tak jak by był gdzieś luz na przekładni zębatej z potrzeba było by pół obrotu do zazbienia się. Dodaję, iż samochód był lekko trafiony w lewy przód. Do tej pory wymieniłem opony, dwa razy łożyska w kołach oraz lekko zużyty przegób lewy. Ostatnio mechanik rozebrał mi skrzynię bo jak twierdził to może być mechanizm różnicowy. Straciłem kilka setek a wyje jak wyło. Skrzynia według fachowca ok. Czy ktoś miał taki problem lub możemi doradzić co zrobił poza oczywiście złoomowaniem bo auto nie takie stare. Za wskazówki bardzo dzikuję
roberto
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt: