Siemacie !
Dzisiaj jakos tak sobie ubzduralem, ze mozeby wsadzic cos lepszego pod maske do mojego Goofiego.
Teraz jest tam 1.8 GU na gazniku pierburg 2e2 ze skrzynia automatyczna 010.
Oczywiscie tak tez zeby dalo podlaczyc MFA :p
Da rade jakis silnik podczepic do tejze skrzyni ?
czy w ogole pasuja tam do wszystkich te same rozstawy srub na silniku i do skrzyni ?
ewentualne koszty.
bo jestem w tym narazie calkowicie zielony *-* !
Pomoc w dobraniu silnika na swap
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pomoc w dobraniu silnika na swap
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2009 10:28 przez pancur0, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
Zdaje mi się,że 1,8 to można wsadzić PF i powinien podejść bez żadnego problemu...Tylko,że Toja jest trzy biegowa,a ja mam PF w czwórce...Według opisu to PF jest tylko z tą skrzynią montowany z najmocniejszych i nic poza tym...Tylko podaj jeszcze dokładne oznaczenie skrzyni...TNB i TNC pasują,a inne to ryzyk fizyk...
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
nie wiem gdzie znalezc to konkretne oznaczenie.
Wiem tylko, ze 010
Wiem tylko, ze 010
viewtopic.php?p=2433766#2433766" onclick="window.open(this.href);return false; <-- i po swapie ;D
- Paweł Marek
- V.I.P.

pancur0, GU to porządny silniczek. Jesli jest w dobrym stanie technicznym to daj sobie spokój. Zmiana na PF czy PB nie będzie wyraźnie odczuwalna, na RP wcale jeśli chodzi o moc, a silnika 16 zaworowego pewnie Twoja skrzynka nie zniesie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ale ostatnio coś opadł z siłPaweł Marek pisze:pancur0, GU to porządny silniczek. Jesli jest w dobrym stanie technicznym to daj sobie spokój. Zmiana na PF czy PB nie będzie wyraźnie odczuwalna, na RP wcale jeśli chodzi o moc, a silnika 16 zaworowego pewnie Twoja skrzynka nie zniesie.