Projekt foteli RECARO - czerwono-czarne
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Projekt foteli RECARO - czerwono-czarne
Witam!
Mam zamiar obszyć moje fotele z MK2. Kolor mojego samochodu to czarny (w przyszłości będzie czarna perła). Poniżej projekt fotela. Czerwona skóra + czarny materiał + czerwony napis RECARO + tył fotela czarna ekoskóra.
Co o tym myślicie?
Mam zamiar obszyć moje fotele z MK2. Kolor mojego samochodu to czarny (w przyszłości będzie czarna perła). Poniżej projekt fotela. Czerwona skóra + czarny materiał + czerwony napis RECARO + tył fotela czarna ekoskóra.
Co o tym myślicie?
Ostatnio zmieniony sob paź 17, 2009 19:21 przez Xabingo, łącznie zmieniany 2 razy.
- passatgl5
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Eko skóra to eko bryndza ja na Twoim miejscu obciepałbym te fotele alcantrą zamiast skórą- wyglada szlachetnie. Ewentualnie jezeli autko ma byc czarne to nie mieszalbym czerwonego koloru.. ewentualnie jako kolor nici. Mozna tez tak: boki czarna skóra, srodek antracytowa alcantra i czerwona lub biała nić
Ostatnio zmieniony ndz lip 26, 2009 02:36 przez passatgl5, łącznie zmieniany 1 raz.
Był MK4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... hilit=lw5z" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest Pink Floyd: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=571536" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię tylne boczki bez dziur na głośniki Golf III Cabrio
Był Golf MK3 Pink Floyd 3D
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1
Jest Skoda Scala
Jest Pink Floyd: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=571536" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1
Jest Skoda Scala
- passatgl5
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak alcantra zmienia tak jak welur. Wiem ze tyly chciales zrobic z eko dlatego proponuje CI zebys eko skóry nie mieszal z normalna skóra bo maja inne odcienie to raz a dwa im wiecej skóry tym wiecej skórzanego zapachu i jak robic to juz porzadnie! Nie robisz tego przeciez na sprzedaz zni nic tylko dla siebieXabingo pisze:A alcantra nie zmienia koloru tak jak welur? Bo po welurze przejedzie się ręką to w tym miejscu wygląda inaczej.
To czerwone to ma być prawdziwa skóra, a ekoskóra to tył fotela - czyli to co widać jak siedzisz na kanapie z tyłu.
Był MK4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... hilit=lw5z" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1
Jest Skoda Scala
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1
Jest Skoda Scala
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
no to może ja?Xabingo pisze:Może ktoś jeszcze się wypowie?
Nie wiem, czy już coś zacząłeś z fotelami działać? W każdym razie może spróduj pociągnąć ten czarny pas konsekwentnie do samej góry? Tak, razem z zagłowkami :]
A to dlatego, że po primo - trochę bym się obawiał takich barrrdzo czerrrwonych zagłowków we wnętrzu, wydaje mi się, że to zbyt agresywne i za mocno rzuca się w oczy. Po secundo, jeśli zostawisz im czerwone boczki to może wyglądać całkiem ciekawie (a na pewno będzie co najmniej oryginalnie )
Też kiedyś będę miał czarno-czerwone u siebie...
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
Ej chłopaki - plan się zmienił, gadałem z innym tapicerem i już wszystko ugadane.
To co widzicie na projekcie koloru czerwonego - to będzie naturalna skóra (ciemny czerwony), a to co jest czarne to będzie materiał (tylko nie coś takiego jak welur, co jak się dotknie to zmienia kolor, bo to do skóry nie pasuje).
Na czarnym materiale będzie napis RECARO pod kolor skóry.
Będę to obszywał po tej zimie. Do czarnego samochodu raczej będą pasowały takie fotele.
Boczki będę obszywał później.
Tylko nad kilkoma rzeczami się zastanawiam - jaki kolor nici dać? Myślę nad czarną.
A druga rzecz to - zagłówek cały czerwony, boki foteli też czerwone i tył fotela też czerwony, a tylko tu gdzie się siedzi będzie czarny materiał. Bo tak obszywa kilka firm fabryczne fotele. Będzie tak?
[ Dodano: 26 Wrz 2009 19:59 ]
A tutaj foty fabrycznie obszytych foteli z Astry II Bertone (Coupe):
To co widzicie na projekcie koloru czerwonego - to będzie naturalna skóra (ciemny czerwony), a to co jest czarne to będzie materiał (tylko nie coś takiego jak welur, co jak się dotknie to zmienia kolor, bo to do skóry nie pasuje).
Na czarnym materiale będzie napis RECARO pod kolor skóry.
Będę to obszywał po tej zimie. Do czarnego samochodu raczej będą pasowały takie fotele.
Boczki będę obszywał później.
Tylko nad kilkoma rzeczami się zastanawiam - jaki kolor nici dać? Myślę nad czarną.
A druga rzecz to - zagłówek cały czerwony, boki foteli też czerwone i tył fotela też czerwony, a tylko tu gdzie się siedzi będzie czarny materiał. Bo tak obszywa kilka firm fabryczne fotele. Będzie tak?
[ Dodano: 26 Wrz 2009 19:59 ]
A tutaj foty fabrycznie obszytych foteli z Astry II Bertone (Coupe):
No powiem Ci, że te fotele z ostatnich zdjęć świetne są! Wg mnie nić powinna być czarna - czerwona mogłaby psuć nieco kontrast między czerwonymi boczkami i czarnym siedziskiem. Tzn. czarna nić na czarnym obszarze i czerwona na czerwonym
Pomysł świetny! Też chciałbym obszyć sobie swoje recaro w Editionie, ale profesjonalna usługa to pewnie ok.2500-3000zł lata, prawda?
Ja jednak zagłówki zostawiłbym czarne...Xabingo pisze:A druga rzecz to - zagłówek cały czerwony, boki foteli też czerwone i tył fotela też czerwony, a tylko tu gdzie się siedzi będzie czarny materiał
Pomysł świetny! Też chciałbym obszyć sobie swoje recaro w Editionie, ale profesjonalna usługa to pewnie ok.2500-3000zł lata, prawda?
cena nie przekroczy 1800zł:carrion pisze:Pomysł świetny! Też chciałbym obszyć sobie swoje recaro w Editionie, ale profesjonalna usługa to pewnie ok.2500-3000zł lata, prawda?
-obszycie dwóch foteli i kanapy
-haftowanie napisów RECARO na dwóch fotelach
-naprawa lub ew.wymiana pasów w siedziskach i pianek (gąbek).
Pewnie z 2500zł trzeba by dać za obszycie całych foteli skórą, chociaż ja nie chcę obszywać całych foteli skórą, bo w lecie jak samochód stoi na słońcu to skóra by parzyła, a w zimie będzie to lodowate, więc tam gdzie się siedzi będzie na pewno materiał
No a tam zagłówki są czerwone, jakoś czarne mi się nie wydają.carrion pisze:No powiem Ci, że te fotele z ostatnich zdjęć świetne są!
W BMW nowej 3 widziałem całe czerwone fotele i zagłówki też i wyglądało to fajnie, w oczy się tak bardzo nie rzucało, bo to był ciemny czerwony, ja tak samo dam ciemny czerwony - prawie bordowy
[ Dodano: 27 Wrz 2009 09:24 ]
A co do nici - to albo będzie tylko czarna nić, albo tak jak mówisz:
Zobaczymy co tapicer doradzicarrion pisze:Tzn. czarna nić na czarnym obszarze i czerwona na czerwonym
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2009 09:20 przez Xabingo, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj, wartość już wzrosła 4x i jeszcze czeka mnie wiele.bongo pisze:czyli prawie 100% wartości auta
No tak, tylko gdzie ja dostanę RECARO do MK2 w skórze. W Rallye były, ale cena kosmiczna i na pewno taniej wyjdzie obszycie.duber pisze:juz bym wolal kupic ori skore do mk2,fakt ta ładniej wyglada bo nowa ale cena...no ale zobaczymy czy zrobisz a jak zrobisz dawaj foty
Obszywał będę na pewno, tak jak pisałem wyżej - po tej zimie. Jest to pewne w 100%, następnie będzie nowa konserwacja podwozia, malowanie budy i projekt będzie już prawie zakończony. Detale to przez zimę dokończę...
[ Dodano: 27 Wrz 2009 21:05 ]
PS: foty oczywiście dodam, z tapicerem już wszystko ugadane
[ Dodano: 27 Wrz 2009 21:09 ]
Dalej czekam na propozycję - jakiego kolor dać nić, czyżby najlepszym rozwiązaniem było tak jak mówi kolegacarrion? Czyli czerwona nić na czerwony, a czarna na czarny?