Problem z VW golf 2, 1.8 BENZYNA NA GAZNIKU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

vitkovskyyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z VW golf 2, 1.8 BENZYNA NA GAZNIKU

Post autor: vitkovskyyy » sob lip 25, 2009 16:01

witam, jestem tutaj nowy, zarejestrowalem sie gdyz mam pare problemów z silnikiem, albo i calym samochodem :P

początkowo samochod chodzil na 3 tlokach, jak sie okazalo potem zaplon byl zle ustawiony i zepsuty aparat zapłonowy, po wymianie i ustawieniu silnik smigal calkiem niezle, sadze ze na full mocy,lecz byl zamulony bo stal nieco ponad miesiac, po kilkunastu km szybszej jazdy rozchodzil sie i odzyskal moc i kopa.

po ostatniej i najbardziej efektownej jezdzie, po powrocie do domu silnik padl, przy nastepnym odpaleniu chodzil jak by na 3 tlokach, nie moze wejsc na obroty, jest strasznie slaby.

sprawdzalem ponownie zaplon, ale działa w porządku, gdy chce go zapalić musze nacisnac pedał gazu do konca gdyz inaczej nie ma mozliwosci odpalenia go bo nie dostaje paliwa.

2 rzecz:

po powrocie gdy sie to stalo, byl bardzo slaby, wiec rozgrzebalem rozrząd i zapłon, potem gdy ustawialem rozrząd i zapłon wg schematu podanego przez pewnego uzytkownika, fakt odpalal ale wtedy wlasnie stracil moc totalnie, na biegu 1 ledwo rusza. pchnac go mial wieksz predkosc niz na 1nce.

PRosze o pomoc ;(, w razie pytan prosze pisać, odpowiem najszybciej jak się da.

P

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lip 25, 2009 16:10

Ustawienie rozrządu i zapłonu było tyle razy opisywane że sprawdź jeszcze raz czy dobrze zrobiłeś. No zakładając że z tym oraz z układem zapłonowym jest wszystko ok, to będziesz musiał zająć się gaźnikiem. Poszukaj tekstu niedomagania Piernburga 2E2 i poczytaj, oceń czy sam się dasz rady za to wziąć bo gaźnik jest skompliowanym urządzonkiem

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 4:10 pm ]
Oraz dopisz w profilu i tytule tematu typ silnika. Prawdoppodobnie masz GU ale upewnij się

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

vitkovskyyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vitkovskyyy » sob lip 25, 2009 16:13

a gdzie pisze rodzaj silnika? :blush:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lip 25, 2009 16:37

Jeśli ci się uda odczytać numer silnika za aparatem zapłonowym to tam będą te litery. Albo daj fotkę. Z tym że w zasadzie niema innych 1.8 na gaźniku poza GU, może tylko jakieś bardzo rzadkie wersje.

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 4:39 pm ]
Bardzo fajny silniczek, płaczę za nim, zajeżdża moją starą jetkę z tym silnikiem ktoś rodziny, ma pół miliona przejechane. Blachy już zdrowej niema żadnej a silnik chodzi jakby miał w nosie upływ czasu i przebieg

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

vitkovskyyy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vitkovskyyy » sob lip 25, 2009 18:45

juz sie dowiedzialem co sie stalo ;) pasek rozrzadu byl naciagniety i podczas "odmulania" przeskoczyl i mi *#cenzura#* zawory ... ale juz jestem na kupnie drugiego silnika, zrobie przekladke i bede smigał. :helm: dzieki za pomoc :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”