luzy amortyzatorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
luzy amortyzatorów
Mam pytanie odnośnie amorków w moim autku...Stoi sobie normalnie na kołach i gdy pod nadkolem złapę za sprężynę amortyzatora to mogę nią ruszać na boki lekko....Zdaje mi się czy nie powinno tak być????
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Marcin997
- Użytkownik

- Kontakt:
No nie powinno tak byc...
Sprężyna ma twardo siedzieć.. Moim zdaniem ktos jak zmienial amorki (lub spręzyny) nie dokręcil górnej śruby od amorka i spręzyna nie zostala dociśnięta...
wojtas4589 pisze:Bo jeśli na podniesionym aucie to normalka że się rusza cały McPherson, na opuszczonym nie powinien się ruszać
Niezrozumienie zawodników..Byku21 pisze:Stoi sobie normalnie na kołach
Sprężyna ma twardo siedzieć.. Moim zdaniem ktos jak zmienial amorki (lub spręzyny) nie dokręcil górnej śruby od amorka i spręzyna nie zostala dociśnięta...
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
Marcin997, ale co, że nie mam racji, czy że po prostu nie doczytałem postu?Marcin997 pisze:wojtas4589 napisał/a:
Bo jeśli na podniesionym aucie to normalka że się rusza cały McPherson, na opuszczonym nie powinien się ruszać
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 17:28 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt:
Marcin997, sprężynę trzyma jeszcze talerzyk i gumy.
Byku21, sprecyzuj lekko. Bo jeśli mowa o kilku milimetrach to sądzę że to może być odkształcenie sprężyny, w końcu to element elastyczny
a jesli lata na boki luźno to np w z tyłu może być przerdzewiałe górne mocowanie sprężyny.
Wydaje przy tym jakieś niepokojące dźwięki?
Byku21, sprecyzuj lekko. Bo jeśli mowa o kilku milimetrach to sądzę że to może być odkształcenie sprężyny, w końcu to element elastyczny
Wydaje przy tym jakieś niepokojące dźwięki?
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-
wojtas4589
- Wamia Mazury
- Kontakt: