Witam, ostatnio kiepsko było u mnie z kasą toteż jeździłem w sumie na oparach. Trochę benzyny jednak było. A tutaj przedwczoraj kręcę, kręcę i nic. Dziś miałem czas się tym zająć. Liczyłem, że nie ma benzyny, ale wlałem mu 10 litrów i dalej to samo. Filterek paliwa jak się przyjrzeć jest pusty i problem tkwi chyba w tym, że auto nie dostaje benzyny. Wlałem trochę benzyny do gaźnika i zapalił po czym od razu zgasł. Tak więc wydaje się, że to pompa, ale zanim odholuję auto do mechanika chciałbym wiedzieć, czy coś jeszcze mogę sprawdzić? Innymi słowy - co mogło się jeszcze zepsuć?
Auto: VW Golf MK2 1.3, gaźnik, LPG (auta na gazie nie sprawdzałem, bo butla pusta, na gazie nie jeżdżę).
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie zapala, problemy z pompą?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

Zdejm wezyk od pompy niech kolega zakręci, powinna trysnać benzyna. A jeśli nie to pewnie pompa, ale nie wykluczone że cos się zatkało w baku czy pękł przewód od baku do pompy, to mozesz jeszcze zdjąc weżyk dolotowy do pompy i dmuchnąć w niego, po tem zassać, może to coś wyjaśni. Na koniec zażyj opakowanie węgla lekarskiego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
GUAZ
Dobra, chciałem to dziś sprawdzić, ale mam głupi problem. Trochę się ośmieszę, ale gdzie jest w moim aucie ta pompa paliwa i jak ona wygląda? Myślałem, że nie będzie problemów z jej zlokalizowaniem, ale jednak nie mam pojęcia. Szukałem w necie i na forum, ale nic to nie dało.
Tak jak napisałem wyżej: MK2, 1.3, gaźnik.
Tak jak napisałem wyżej: MK2, 1.3, gaźnik.
- Paweł Marek
- V.I.P.

http://www.vagcat.com/p/B014/024000.png górny obrazek
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.