ściąga auto w lewo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ściąga auto w lewo
Witam
otóz jadąc niedawno zaczęło mi coś dzwonić (myślałem że to przegub) przyjechałem do domu zerknąłem pod auto a tam patrze na prawej półosi latał jakiś gumowo-metalowy ciężarek zdjąłem go i od tego momentu auto zaczęło ściągać w lewo.....zrobienie zbiezności nawet nie pomogło...jest jakiś sposób by auto znów jeździło prosto??
otóz jadąc niedawno zaczęło mi coś dzwonić (myślałem że to przegub) przyjechałem do domu zerknąłem pod auto a tam patrze na prawej półosi latał jakiś gumowo-metalowy ciężarek zdjąłem go i od tego momentu auto zaczęło ściągać w lewo.....zrobienie zbiezności nawet nie pomogło...jest jakiś sposób by auto znów jeździło prosto??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3975995#3975995
1.8 GTI istny szatan:)
1.8 GTI istny szatan:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie ma wpływu na ściąganie auta. Jest na prawej półosi tuż przy przegubie wewnętrznym. Przyczyna ściągania jest inna. Równo ściąga zawsze czy np tylko przy hamowaniu albo tylko przy przyśpieszaniu?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Marcin997
- Użytkownik
- Kontakt:
Poleciłbym odpowietrzenie hamulców...Witam. Podłącze się pod temat żeby nie tworzyć nowego. Podczas hamowania czuję jak kierownice mi ściąga na lewo. Jak ją puszcze podczas hamowania to samochód momentalnie skręca w lewo. Co może być przyczyną? Czy być może prawa strona nie hamuje. Może coś się zapiekło?
27JV,
Może coś z zbieżnością? Luzy na lewym wahaczu?$layer pisze:Przełóż koła na drugą stronę ( koła z lewej na prawą). Jak będzie ciągnąć w drugą stronę to wtedy będzie wiadomo że koła.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zahamuj doś mocno silnikiem na dwójce. Jeśli również będzie ściągać to hamulce nie są winne tylko coś z zawieszeniem, pewnie tuleje wachacza
Ostatnio zmieniony sob lip 25, 2009 21:38 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.