Coś z odczytami spalania na MFA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Coś z odczytami spalania na MFA

Post autor: Gawior » czw lip 23, 2009 15:27

Witam. Mam taki problem ze średnim spalaniem w Mk3 2.0 GTi 8V 1994r. (bez gazu). Jak odpalę auto jak trochę postoi ( po nocy albo jak wychodzę z pracy i chcę jechać do domu ) to spalanie pokazuje mi jakieś 25L ( różnie czasem mniej czasem więcej ) na 100km i z przebytym dystansem to spada co 0.1L w dół. Wczoraj zrobiłem koło 40km i komputer pokazywał jakieś 10.3L. Jak jechałem do pracy rano na drugi dzień znowu po odpaleniu pokazywał ponad 28L i z przebytym dystansem to "spalanie" spada i teraz nie wiem ile mi w końcu pali PB. Co to może być za przyczyna. Autko niby chodzi dobrze jak dla mnie mam je od poniedziałku i w porównaniu z Peugeotem to niebo, a ziemia.

Awatar użytkownika
paku69
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: paku69 » czw lip 23, 2009 16:10

Nic tu nie jest problemem. Mi rano, pokazuje nawet 30litrów chwilowego spalania, jednak z każdym metrem jest coraz mniej. Jest to normalne :) Widocznie jezdzisz ostro skoro pokazuje ponad 10 litrów ;)

Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lip 23, 2009 16:25

wyzeruj sobie wskazania suwakiem na manetce wczasie jazy i wtedy patrz, popatrz do isntrukcji, znajdziesz na forum jak działa MFA w jakiej pozycji suwaka.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”