Jak podpiac 2 wzmacniacze

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

FlatcherFaS
Mały gagatek
Mały gagatek

Jak podpiac 2 wzmacniacze

Post autor: FlatcherFaS » śr lip 22, 2009 22:04

Witam panowie przeszukalem forum i troszke nie rozumie jak podpiac 2 wzmacniacze z 1 dalbym rade ale z 2 to juz sie za bardzo gubie Mam radio alpine cde-9882ri oraz wzmacniacze helix db4 i db2 i nrazie wiem tylko ze kabel + prowadze z aku az do bagaznika podpinam go pod rozdzielacz(czy cos inne jest lepsze) i pod 1 wzmacniac 4 kanalowy pozniej przez kondesator i pod 2 wzmacnia 2 kanalowy choc nie jestem pewny czy dobrze wszystko bym zrobil a z radia jak podpinam mam tam 3 wejscia 1 jest pod suba a drugi przod i tyl i tu podpinam obojetnie czy jest jakas roznica Jak o czyms zapomnialem to pomozcie mi z gory thx

Awatar użytkownika
Raadek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Raadek » czw lip 23, 2009 13:42

Zasilanie musisz rozdzielić rozetami albo na kondensatorze-jeśli nie zmieniasz średnicy kabli w innym razie należy dać rozetę z bezpiecznikami odpowiednimi pod kable.
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 13:44 przez Raadek, łącznie zmieniany 1 raz.

Natural Sound

FlatcherFaS
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: FlatcherFaS » czw lip 23, 2009 16:03

a ama jeszcze takie pytanie jak to podpiac pod kondensator bo on ma tylko 2 wejscia wejscie kabla z aku i wyjcie a jak zrobic rozdzielenie. A jeszcze jedno pytanie dobrym rozwiazaniem sa glosniki helix przod i tyl i pod to zmacniacz helix db4 zrobi to jakis fajny efekt czy lepiej kupic inny wzacniacz ??

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Post autor: k0nr4d » pt lip 24, 2009 14:57

FlatcherFaS pisze: jak zrobic rozdzielenie
Po prostu do + dokładasz jeszcze jeden kabel do drugiego wzmacniacza.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”