MK II podświetlenie licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
R A M Z E S
- Mały gagatek

MK II podświetlenie licznika
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość
Mój problem polega na tym ze w moim gofrze padło podświetlenie licznika , chciał był wymienić te żaróweczki , lecz nie wiem za bardzo jak , i jakie są oryginalne
rozbierając to już chciał bym wiedzieć czy da się to troszkę zmodyfikować tzn założyć chromowane ramki i np czerwone podświetlenie
Mój problem polega na tym ze w moim gofrze padło podświetlenie licznika , chciał był wymienić te żaróweczki , lecz nie wiem za bardzo jak , i jakie są oryginalne
rozbierając to już chciał bym wiedzieć czy da się to troszkę zmodyfikować tzn założyć chromowane ramki i np czerwone podświetlenie
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2009 12:26 przez R A M Z E S, łącznie zmieniany 1 raz.
-
R A M Z E S
- Mały gagatek

-
R A M Z E S
- Mały gagatek

Dzięki za odpowiedzi , o to mi chodziłoczłek pisze:dokładnie jak kolega powyżej mówi. sam wymieniałem około miesiac temu na 2W.
Kolego jak wymieniałeś to ile tych żaróweczek tam jest?
I jeszcze jedno pytanie mianowicie posiadam licznik z zegarem ( 950 ) jak chciał bym go wymienić na licznik z obrotomierzem , jak go podpiąć ?
pytanie wydaje się "głupie" lecz nie jestem za bardzo zorientowany ,
Tak są 2 żarówki. Jeżeli chcesz wymieniać to najlepiej wykręcić i w sklepie pokazać, bo czasem sprzedawca może inne podać niż trzeba.
Jeżeli chcesz wymienić licznik na taki z obrotkiem, to musisz kupić taki z indeksem 950 i z taką samą ilością wtyków. Jak masz benzynę to powinno wszystko od razu działać (na pewno gdy masz na 2 wtyki). W przypadku diesla wiem, że trzeba ciągnąć kabelek od alternatora (bolec z oznaczeniem W), ale gdzie go podłączyć to już nie wiem
, bo jestem posiadaczem benzynki.
Jeżeli chcesz wymienić licznik na taki z obrotkiem, to musisz kupić taki z indeksem 950 i z taką samą ilością wtyków. Jak masz benzynę to powinno wszystko od razu działać (na pewno gdy masz na 2 wtyki). W przypadku diesla wiem, że trzeba ciągnąć kabelek od alternatora (bolec z oznaczeniem W), ale gdzie go podłączyć to już nie wiem
Politycy są ludźmi nazbyt głupimi, aby można przewidywać ich postępki rozumowaniem - Stanisław Lem "Szpital Przemienienia"