GTi 2.0 wybija woda z zbiornczka/nie załącza wentylatora

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » śr lip 22, 2009 08:31

Wiatrak się nie załączał bo nie dałem mu się zagrzać ( bałem się po przejściach z peugeotem żeby się nie zagotował bo tam przy 100st.c było po głowicy/uszczelce ) włącza się pierwszy bieg kolo 82 st. c i mniej więcej się tak utrzymuje, rzadziej dochodzi pod 90 st.c. A termostat wymieniłem bo jak sprawdzałem to górny wąż na chłodnicy gorący i silnik też, a dolny wąż zimy ten co do termostatu i pompy dochodzi ( wolałem nie ryzykować a 30zł to nie wiele, dodam że mechanik krzyknął mi za wymianę 70-80zł. Sam na podwórku nie mam gdzie tego zrobić :p , więc wymieniałem to u kumpla razem z nim ). Mam też od niego nowy korek do zbiorniczka z nierozciągnięta uszczelką, wiec może w tym korku nie będzie się podwijać ta uszczelka.

[ Dodano: 22 Lip 2009 08:34 ]
Witus29 - wyżej niż zwykle tzn 90st.c i wyżej, tak gdzieś do 95st.c puźjniej szybko gasiłem ( miałem już takie przejścia więc nie ryzykuję ).

Awatar użytkownika
witus29
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: witus29 » śr lip 22, 2009 09:58

Gawior pisze:Witus29 - wyżej niż zwykle tzn 90st.c i wyżej, tak gdzieś do 95st.c puźjniej szybko gasiłem ( miałem już takie przejścia więc nie ryzykuję ).
No właśnie o to mi chodziło gdy pisałem o tym :grin: Gdybyś nie zgasił to pewno byś zagotował :grin:

Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”