1.5 JB swap skrzyni na 5-biegową z mk1 GTI (skrzynia FM)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mi w MK 1 silnik 1,5 jb , po włożeniu skrzyni 5 cio biegowej pierwszy bieg miałem bardzo krótki , więc zasadniczo ruszałem z dwójki , drugi bieg ok , trzeci bardzo długi , czwarty identyczny jak w czterobiegowej , a piątka łagodna tylko słaby silnik do niej , tak że praktycznie jej nie wkładałem , tylko na proste długie odcinki , ale pisze o sobie , bo nie wiem jakie Ty masz tam przełożenia , możesz mieć zupełnie inaczej
-
bandyta mk1love
- Użytkownik

miś fazi moja piątka pochodzi z mk1 gti i ponoć jest to najkrótsza skrzynia vw - tak przynajmniej wyczytałem i to chyba nawet było w temacie Sławka ;p
Dziś rano przytachałem łapę z gti także nie bd żadnego spawania ;p
Tylko pojawił się kolejny dylemat a mianowicie zakręciłem już wszystko tylko została mi przednia łapa (ta przy rozruszniku) przykręcić ją tak jak jest swobodnie czy podnieść sobie silnik i wtedy ją przykrecić żeby na niej też spierał się silnik i skrzynia?
[ Dodano: 22 Lip 2009 12:35 ]
KLASSIK, miś fazi u Was zanim założyliście to dłuższe cięgiełko to jakie biegi nie chodziły? Te ,,do tyłu"? W sensie dwójka i czwórka?
Bo mam jakieś tam ciegiełko z piątki i coś mnie tu nie działają te biegi - może to jednak nie z piątki cięgiełko? w każdym bąrź razie na oryginalnym jest tak samo.
[ Dodano: 22 Lip 2009 13:48 ]
No i właśnie chwilkę temu poskładałem wszystko do kupy. Cięgiełko które niby miałem ze skrzyni piątki u mnie nie pasuje.
Na moim oryginalnym ze skrzyni czwórki chodzą 4 biegi...
w miejscu jedynki jest wsteczny a w miejscu czwórki jest dwójka...trójka jest normalnie.
Jedynki i piątki nie ma.
Jak zmienie to cięgiełko na odpowiednie to zadziała?
[ Dodano: 22 Lip 2009 14:46 ]
Tak wogóle to te cięgiełka mają być obydwa zmienione czy tylko jedno?
Dziś rano przytachałem łapę z gti także nie bd żadnego spawania ;p
Tylko pojawił się kolejny dylemat a mianowicie zakręciłem już wszystko tylko została mi przednia łapa (ta przy rozruszniku) przykręcić ją tak jak jest swobodnie czy podnieść sobie silnik i wtedy ją przykrecić żeby na niej też spierał się silnik i skrzynia?
[ Dodano: 22 Lip 2009 12:35 ]
KLASSIK, miś fazi u Was zanim założyliście to dłuższe cięgiełko to jakie biegi nie chodziły? Te ,,do tyłu"? W sensie dwójka i czwórka?
Bo mam jakieś tam ciegiełko z piątki i coś mnie tu nie działają te biegi - może to jednak nie z piątki cięgiełko? w każdym bąrź razie na oryginalnym jest tak samo.
[ Dodano: 22 Lip 2009 13:48 ]
No i właśnie chwilkę temu poskładałem wszystko do kupy. Cięgiełko które niby miałem ze skrzyni piątki u mnie nie pasuje.
Na moim oryginalnym ze skrzyni czwórki chodzą 4 biegi...
w miejscu jedynki jest wsteczny a w miejscu czwórki jest dwójka...trójka jest normalnie.
Jedynki i piątki nie ma.
Jak zmienie to cięgiełko na odpowiednie to zadziała?
[ Dodano: 22 Lip 2009 14:46 ]
Tak wogóle to te cięgiełka mają być obydwa zmienione czy tylko jedno?