Golf GT i nowy silnik :>
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf GT i nowy silnik :>
Witam
Mam Golfa 1.8 GT z 94r. Ze wzgledu na moją prace gdzie bardzo często jeżdże po mieście i samochodzik pali dużo oraz to, że zaczynam słyszeć dziwne chrobotanie w nim chciałbym go wymienić.
Moje pytanie brzmi.
Na jaki mnejszy silnik i od jakiego samochody aby nie bylo zbyt dużo przeróbek moge go wymienić? Czy np od Golfa IV rocznik 2001 daloby rade wymienic? Interesuje mnie max silnik 1,4.
Z góry dziękuje za pomoc i sugestie.
Mam Golfa 1.8 GT z 94r. Ze wzgledu na moją prace gdzie bardzo często jeżdże po mieście i samochodzik pali dużo oraz to, że zaczynam słyszeć dziwne chrobotanie w nim chciałbym go wymienić.
Moje pytanie brzmi.
Na jaki mnejszy silnik i od jakiego samochody aby nie bylo zbyt dużo przeróbek moge go wymienić? Czy np od Golfa IV rocznik 2001 daloby rade wymienic? Interesuje mnie max silnik 1,4.
Z góry dziękuje za pomoc i sugestie.
1. Jak chcesz auto które mało pali w mieście to na serio polecam Tico, bo tak to wszystkie silniki VW łykają sporo. Wiec nie lepiej nad gazem sie zastanowić?Krayes pisze:samochodzik pali dużo oraz to, że zaczynam słyszeć dziwne chrobotanie w nim chciałbym go wymienić.
2. Jak chrobocze to trzeba dojśc co, a nie odrazu nowy silnik.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
nie warto zmieniac silnika na inny ( chyba ze taki sam) lepiej ten sprzedac a kupic inny bo tak to za duzo przerubek inna elektryka sterowanie wydech itp
a ja chetnie sie zamienie mam mkII 92 1,4 ABD pol roku w kraju niskie zawieszenie itp
stan oceniam na bardzo dobry
odezwij sie to sie dogadamy
pozdraiwam
a ja chetnie sie zamienie mam mkII 92 1,4 ABD pol roku w kraju niskie zawieszenie itp
stan oceniam na bardzo dobry
odezwij sie to sie dogadamy
pozdraiwam