mam pytanie: jakie obroty może osiągnąć silnik na biegu jałowym? czy to możliwe, żeby w zimie osiągał 1,5 tys.? Mam instalację gazową, naładowałem akumulator odpalam na benzynie (przy ok. 1500 obr/min przechodzi na gaz) a tu szybko wskakuje na gaz. Czy jest to problem czy normalne w niskich temperaturach. Na rozgrzanym silniku chodzi normalnie.
Przy okazji czy rozrusznik wyjąć z góry czy od dołu (na kanale)?
obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ale przy odpalaniu auta moga na krytka chwile wskoczyc na ok 1500 (zwlaszcza ze troche zimno)ale szybko powinny spasc i sie unormowac, w przelaczniku gaz-benzyna powinienes miec taki malutki potencjometr ktorym reguluje sie obroty przy ktorych powinnien sie przelaczac z benzynki na gaz podkrec nim tak zeby przelaczal przy 2000 tys i po klopocie
albo trzeba komputera użyć aby zaprogramować inne obroty przełączenia na gazkesier pisze:w przelaczniku gaz-benzyna powinienes miec taki malutki potencjometr ktorym reguluje sie obroty przy ktorych powinnien sie przelaczac z benzynki na gaz podkrec nim tak zeby przelaczal przy 2000 tys i po klopocie