Ogromne spalanie 1,4 abd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ogromne spalanie 1,4 abd
Witam . temat powraca . http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=240757
pisze nowy post bo tamtego nawet ja nie potrafie odnalezc
moj golf nadal pali jak smok :/ nie wiem juz co mam z nim robic . teraz spalanie przekracza 16 litrow w miescie .
wymieniłem termostat choć wydaje mi sie ze poprzedni był sprawny . wskazówka na liczniku nie podnosci sie na połowe tylko stoi na mniej wiecej 75 stopniach nie wiem czy mam walniety czujnik czy walniety licznik . mierzyłem omomierzem czujnik niby wszystko ok
po podłączeniu do vaga wywala mi takie błędy
3 Faults Found:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
03-00 - No Signal
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
00523 - Intake Air Temp Sensor (G42)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
skasuje przez 2 godziny nie pokazuje ich na 2gi dzien znowu to samo .
odłączam sonde lambda silnik pracuje dalej jak prawcował zadnych zmian . powiedzcie mi co moze byc przyczyna tak ogromnegoi spalania :/
wyjasnijcie mi prosze te błędy ?
dodatkowo po wejsciu w blok(grupe ) 5 odczytuje ze
lambda factory ma 1.0000V
a LAMBDA ma 6,7%
co to oznacza ?
PS z gory przepraszam ze zakładam jeszcze raz temat ale w poprzednim nie uzyskałem odpowiedzi i pisanie w nim jest bez sensu skoro jest na 60 stronie - nikt i tak nie odpisze .
pisze nowy post bo tamtego nawet ja nie potrafie odnalezc
moj golf nadal pali jak smok :/ nie wiem juz co mam z nim robic . teraz spalanie przekracza 16 litrow w miescie .
wymieniłem termostat choć wydaje mi sie ze poprzedni był sprawny . wskazówka na liczniku nie podnosci sie na połowe tylko stoi na mniej wiecej 75 stopniach nie wiem czy mam walniety czujnik czy walniety licznik . mierzyłem omomierzem czujnik niby wszystko ok
po podłączeniu do vaga wywala mi takie błędy
3 Faults Found:
00525 - Oxygen Sensor (G39)
03-00 - No Signal
00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
03-00 - No Signal
00523 - Intake Air Temp Sensor (G42)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
skasuje przez 2 godziny nie pokazuje ich na 2gi dzien znowu to samo .
odłączam sonde lambda silnik pracuje dalej jak prawcował zadnych zmian . powiedzcie mi co moze byc przyczyna tak ogromnegoi spalania :/
wyjasnijcie mi prosze te błędy ?
dodatkowo po wejsciu w blok(grupe ) 5 odczytuje ze
lambda factory ma 1.0000V
a LAMBDA ma 6,7%
co to oznacza ?
PS z gory przepraszam ze zakładam jeszcze raz temat ale w poprzednim nie uzyskałem odpowiedzi i pisanie w nim jest bez sensu skoro jest na 60 stronie - nikt i tak nie odpisze .
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 19:32 przez kubass, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co po samych nazwach mogę wywnioskować to
soda lambda brak sygnału i coś z czujnikiem temperatury powietrza co sie znajduje na obudowie wtryskiwacza
takie spalanie niema nic wspólnego z termostatem
cos sie stało z sondą lambda i morze z tym czujnikiem temperatury
w takim połączeniu awarii silnik pewnie wali na maxa benzynę
sprawdź gdzieś na warsztacie oscyloskopem sondę i sprawdź połączenia wtyczki od wtryskiwacza bo tam jest terz styk od czujnika temperatury
jeśli byś zresetował kompa przez zdjęcie klemy powinieneś uzyskać małą poprawę
bo komp skasuje mapy korekcje z których bierze sie te 16 litrów spalania oczywiście jesli nie usuniesz usterki on znowu zacznie palić 16 litrów ale morze uda ci sie zauważyć przez jakiś czas mniejsze spalanie
a sprawdź miernikiem rezystancje czujnika temperatury powietrza opis w instrukcji golfa
jesteś z elbląga ale jeśli byś był w Bydgoszczy to pomogę mam vag i abd 1,4
dysponuje miernikiem i wiedzą elektroniczno informatyczną
soda lambda brak sygnału i coś z czujnikiem temperatury powietrza co sie znajduje na obudowie wtryskiwacza
takie spalanie niema nic wspólnego z termostatem
cos sie stało z sondą lambda i morze z tym czujnikiem temperatury
w takim połączeniu awarii silnik pewnie wali na maxa benzynę
sprawdź gdzieś na warsztacie oscyloskopem sondę i sprawdź połączenia wtyczki od wtryskiwacza bo tam jest terz styk od czujnika temperatury
jeśli byś zresetował kompa przez zdjęcie klemy powinieneś uzyskać małą poprawę
bo komp skasuje mapy korekcje z których bierze sie te 16 litrów spalania oczywiście jesli nie usuniesz usterki on znowu zacznie palić 16 litrów ale morze uda ci sie zauważyć przez jakiś czas mniejsze spalanie
a sprawdź miernikiem rezystancje czujnika temperatury powietrza opis w instrukcji golfa
jesteś z elbląga ale jeśli byś był w Bydgoszczy to pomogę mam vag i abd 1,4
dysponuje miernikiem i wiedzą elektroniczno informatyczną
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 19:48 przez dziabi3, łącznie zmieniany 2 razy.
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
- Paweł Marek
- V.I.P.

pomierzyłem sonde lambda.
na 2 białych kablach ma 8 ohm
na czarnym ma cały czas 0,47 volta i stoi . nie skacze . znaczy sie sonda do dupy ? czy jak ?
[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 20:18 ]
powiedzcie mi prosze czy ktos z was kupował uzywaną oryginalna sonde do swojego samochodu ? boje sie kupowac podróbe bo pewnie nie ma takich parametrow jakie powinna miec . te uniwersalne sa do bani tak mi sie wydaje .
czy dobrze mysle ?
ale czy nie ma ryzyka kupując uzywaną ?
na 2 białych kablach ma 8 ohm
na czarnym ma cały czas 0,47 volta i stoi . nie skacze . znaczy sie sonda do dupy ? czy jak ?
[ Dodano: Wto Lip 21, 2009 20:18 ]
powiedzcie mi prosze czy ktos z was kupował uzywaną oryginalna sonde do swojego samochodu ? boje sie kupowac podróbe bo pewnie nie ma takich parametrow jakie powinna miec . te uniwersalne sa do bani tak mi sie wydaje .
czy dobrze mysle ?
ale czy nie ma ryzyka kupując uzywaną ?