Nowy wydech a wciąż jest coś nie tak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Nowy wydech a wciąż jest coś nie tak
Witam - ostatnio odpadł mi tłumik i postanowiłem założyć nowy. Ale popatrzyłęm pod spód i było więcej do roboty więc to zrobiłem. Wymieniłem plecionkę elastyczną na nową. nową rure od środkowego tłumika do plecionki, nowy tłumik środkowy, nowy tłumik końcowy. Oba tłumiki kosztowały 260 zł - firma FERROZ. Tam gdze mi spawali stweirdzili że już nie ma nieszczelności, ale mi sie coś nie podoba. Mianowicie słychać jeszcze jak np jadę przy siatce, murze i przyśpieszam takie metaliczny odgłos. Coś jeszcze może być nieszczelne czy jakas uszczelka ? Każdy napewno wie, o jaki odgłos mi chodzi.
Skoro wsadziłęm 350 zł w układ wydechowy to chciałbym mieć ciche auto Więc może jakieś sugestie co jeszcze zrobić?
Skoro wsadziłęm 350 zł w układ wydechowy to chciałbym mieć ciche auto Więc może jakieś sugestie co jeszcze zrobić?
-
- Użytkownik
nowy wydech a wciąż jest coś nie tak
Może rzeczywiście jest dobrze,bo jeżeli dzieje się tak tylko w opisanych sytuacjach to zawsze na otwartych terenach wydech pracuje inaczej niż gdzieś przy jakichś przeszkodach.Przypomnij sobie jak było przed jego wymianą.
bogmaj
pojeździsz trochę i metaliczny odgłos zanikniehepos pisze:Mianowicie słychać jeszcze jak np jadę przy siatce, murze i przyśpieszam takie metaliczny odgłos.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- Paweł Marek
- V.I.P.
zdecydowanie tak, a po drugie jak norek111, pisze, pojeździsz, trochę syfu się nazbiera, troche skoroduje w środku i ucichnie.hepos pisze:kwestia braku katalizatora
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak jest zawsze ze nowe tłumiki mają metaliczne odgłosy
nawet w maluchu tak było
jak złapie trochę sadzy to się unormuje
nawet w maluchu tak było
jak złapie trochę sadzy to się unormuje
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
- MŁODY88
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja w swoim przypadtku mialem tak: Przy dodawaniu gazu slyszaelm natezenie silnika, i czulem spaliny wewnatrz auta, jak podioslem maske i dodawalem gazu slyszalem czasem jak by pierdzenie a czasem metaliczny dzwiek za silnikiem jak idzie dwururka. Jak sie okazalo pekla uszczelka kolektora wydechowego. Po wymianie igla:D
Toledo III - jest
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex