Koles przerysował mi drzwi i błotnik ,i mam takie pytanie-Jak lakiernik powinien to pomalowac. Czy powinien zedrzec lakier do blachy i malowac całe elementy czy zmatowac lakier i pomalowac na stary lakier??Jestem zielony i nie wiem jak fachowo to powinien zrobic.Pytam dlatego ze szukam teraz lakiernika i nie chce zeby zrobił to na odpier......Wiec wypytałbym go jak on to ma zamiar zrobic.Auto ma orginalny lakier. Tutaj link do innego tematu ze zdjeciami
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3035161#3035161
Pytanie odnosnie lakierowania elementu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Shogun1985
- Użytkownik

- Kontakt:
najpierw sobie to wyczysc nie wiem czy zdjecie niewyrazne ale moim zdaniem nieduzo zostanie po wyczyszczeniu i wypolerowaniu
jezeli chodzi o lakier to stary pasowało by zmatowac moze podklad (nie wiem) i na to lakier z tego co wiem mozna go nałozyc na stary tylko ze stary musi byc zmatowiony i odtluszczony
jak sie myle poprawcie mnie
jak sie myle poprawcie mnie
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
-
Shogun1985
- Użytkownik

- Kontakt:
nie wiem jak to tam na zywo wyglada ale ja bym tego nie malował tych elementów tylko poprawki zrobic tą jedna kropke a na rogu to tez leciutko czyms w kolor.przepolerowac nie powinno byc zle i kasa w kieszeni 
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 16:03 przez zorro89, łącznie zmieniany 1 raz.
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
-
Shogun1985
- Użytkownik

- Kontakt:
ze drzwi zachaczył to sie akurat dobrze składa bo na dole mały purchelek sie od kamyka zrobił wiec za free przemaluje bo i tak miałem dac lakiernikowi do zrobienia a na rogu powiem zeby zrobił zaprawkezorro89 pisze:nie wiem jak to tam na zywo wyglada ale ja bym tego nie malował tych elementów tylko poprawki zrobic tą jedna kropke a na rogu to tez leciutko czyms w kolor.przepolerowac nie powinno byc zle i kasa w kieszeni
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=119&t=462007
CAŁY MK4 2.8 4MOTION NA CZESCI
Tel kont 793-433-821
CAŁY MK4 2.8 4MOTION NA CZESCI
Tel kont 793-433-821
- Paweł Marek
- V.I.P.

Shogun1985, jak ma być bardzo ładnie to zapyla sie jeszcze sąsiednie cześci elementów żeby nie było widac różnicy odcieni. Kwestia dogadania się z lakiernikiem czego się oczekuje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.