1Va SB co zmieni przyspieszenie wtrysku?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
1Va SB co zmieni przyspieszenie wtrysku?
Mam pytanie do człowieka który by kumał dobrze na temat układów wtryskowych.Co zmieniłoby zmniejszenie kata wtrysku statycznie z 1.0 do 0.9mm jak naprzykład w SB?Wiem,ze 1V to eko-diesel,ale juz wywaliłem katalizator.Co jeszcze zmienić,zeby uzyskać 60kW?Pozdrawiam!
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Powiem Ci, ze mam pare modyfikacji w SB, auto naprawdę ładnie jeździ, ale kąta nie ruszałem, jest poprawnie ustawiony. Masz już pompę z grzybkiem i przewodem powietrznym z turbiny? Głównie tam można uzyskać sporo mocy. Poza tym wbrew temu co mówią ludzie warto robić wydech. Kolanko wychodzące z turbiny jest odlane z żelaza i ma bardzo, bardzo małą średnicę wewnętrzną (ponizej 45mm). Zmienilem wydech na przelotowy 2,2cala i odczułem sporą różnicę (a kolanko nadal mam seryjne!). Ale zanim się za to zabierzesz, skołuj taką pompę, ponoć można zmienić samą górę. Paliwo to podstawa
W SB są też większe wtryski (chyba) ale to dopiero kolejny krok. Jak zwiększysz ciśnienie + ta pompa z grzybkiem, gwarantuję 100% satysfakcji 
z tego co wiem to lepiej nie ruszać za mocno kąta, są inne modyfikacjie, wystarczy żeby był poprawnie ustawiony

z tego co wiem to lepiej nie ruszać za mocno kąta, są inne modyfikacjie, wystarczy żeby był poprawnie ustawiony