czujnik właczonych świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik właczonych świateł
witam
zauważyłem ostatnio że nie działa mi czujnik włączonych świateł ,mam pytanie gdzie on jest i jak on wygląda , który bezpiecznik za niego odpowiada,z góry dzięki za odpowiedż.
zauważyłem ostatnio że nie działa mi czujnik włączonych świateł ,mam pytanie gdzie on jest i jak on wygląda , który bezpiecznik za niego odpowiada,z góry dzięki za odpowiedż.
Bezpiecznik najprawdopodobniej jest ten sam co od oświetlenia wnętrza,wyświetlacza na liczniku...Jeszcze jak nie działa to możesz zobaczyć włącznik przy drzwiach...
[ Dodano: 19 Lip 2009 11:43 ]
http://www.vwgolf.pl/?page_id=709
21 chyba
[ Dodano: 19 Lip 2009 11:43 ]
http://www.vwgolf.pl/?page_id=709
21 chyba
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
bezpiecznik i reszta jest ok tylko brzeczyk nie dziala,sprawdze jeszcze przekaznik[mam jeden od "starego"golfa2,czy bedzie pasował chyba nr21]
Ostatnio zmieniony ndz lip 19, 2009 12:01 przez boksiu73, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdź przekaźnik...O to mi chodzi...
[ Dodano: 19 Lip 2009 12:32 ]
Podłączasz napięcie 12V na styki wejściowe 3 i 7, wtedy zestyk się ładnie zwiera. Między nogami wyjściowymi 4 i 8 powstaje połączenie, bo tester piszczy.
Natomiast nie ma żadnego napięcia między wyjściami 4 i 8.Tylko nie pamiętam czy tak akurat numery styków są tak samo opisane...Tak sprawdzisz czy działa przekaźnik,tylko zdejmij obudowę...
[ Dodano: 19 Lip 2009 12:32 ]
Podłączasz napięcie 12V na styki wejściowe 3 i 7, wtedy zestyk się ładnie zwiera. Między nogami wyjściowymi 4 i 8 powstaje połączenie, bo tester piszczy.
Natomiast nie ma żadnego napięcia między wyjściami 4 i 8.Tylko nie pamiętam czy tak akurat numery styków są tak samo opisane...Tak sprawdzisz czy działa przekaźnik,tylko zdejmij obudowę...
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
- palibrzuch
- Mały gagatek
marny88, dobre pytanie
Witam odkopuje temat z jednym pytaniem.
Rozumiem ze na tym przekazniku powinno byc napisane 36 tak? Jesli tak to ja nie mam go i dlatego pewnie mi nie dziala brzeczyk. Ten brzeczyk powinien byc wpiety tam gdzie jest taki miedziany mostek zrobiony?
pozdro
Witam odkopuje temat z jednym pytaniem.
Rozumiem ze na tym przekazniku powinno byc napisane 36 tak? Jesli tak to ja nie mam go i dlatego pewnie mi nie dziala brzeczyk. Ten brzeczyk powinien byc wpiety tam gdzie jest taki miedziany mostek zrobiony?
pozdro
Chciałeś panią? Zapie... za nią!!