pulsujące światła generalnie "mrygają"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pulsujące światła generalnie "mrygają"
pozdrawiam wszystkich
mam mały problemik ze światłami (mk2 91 1.6 benz i gaz hehe)
otóż problem przejawia się w tym że na pracującym silniku światła mi mrugają
nie ma długich przerw niejako pracują ciągle tylko że widać takie pulsowanie nieregularne
trochę to wkurza ale na razie da się jeździć
a parę miesięcy temu latem miałem taką sytuację, że światła mi przygasły na pewien czas, świeciły słabo, na desce też przygasło
zatrzymałem go odpaliłem raz jeszcze dałem po garach jak wskoczył na wysokie obroty to mu przeszło i dalej nic nie było, dopiero teraz zauważyłem że znowu mu się coś chrzani, ale na razie świecą na tyle mocno że da się jeździć
akumulator ma ok 2 lat 45 Ah
posprawdzałem styki, klemy i takie tam i NIC
co to może być?
mam mały problemik ze światłami (mk2 91 1.6 benz i gaz hehe)
otóż problem przejawia się w tym że na pracującym silniku światła mi mrugają
nie ma długich przerw niejako pracują ciągle tylko że widać takie pulsowanie nieregularne
trochę to wkurza ale na razie da się jeździć
a parę miesięcy temu latem miałem taką sytuację, że światła mi przygasły na pewien czas, świeciły słabo, na desce też przygasło
zatrzymałem go odpaliłem raz jeszcze dałem po garach jak wskoczył na wysokie obroty to mu przeszło i dalej nic nie było, dopiero teraz zauważyłem że znowu mu się coś chrzani, ale na razie świecą na tyle mocno że da się jeździć
akumulator ma ok 2 lat 45 Ah
posprawdzałem styki, klemy i takie tam i NIC
co to może być?
Sprawdziles napiecie na klemach? W momencie uruchomienia silnika moze nie zaskakiwac regulator napiecia w alternatorze i podaje niski prad. Podlacz woltomierz do klem, odpal autko i sprawdz napiecie. Dorzuc mu obrotow (bez przesady tak jakbys to robil w normalnej jezdzie) i sprawdz, czy skoczylo oraz czy sie utrzymuje na poziomie. Jezeli nie to przygazuj ponad norme i sprawdz napiecie. Moze byc tak, ze regulator uruchamia sie dopiero jak mu dasz mocno w gary.
Kiedyś w renówce miałem podobny problem światła mi przygasały potem mocniej swieciły i tak w koło a jak jechałem i mi światła przygsały to samochód tak jakby przychamowywał pojechałem do elektryka no i powiedział "wymienić regulator napiecia" (znajdował się przy alternatorze) kupiłem 30 zł - i wymieniłem i było po problemie ale nie wiem czy u ciebie bedzie to samo
Powodzenia w naprawie
Powodzenia w naprawie
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
- jarek_1313
- Mały gagatek
- Kontakt:
jeśli ci cała instalacja miga i przygasa to szukaj na alternatorze morze to być rególator albo szczotki choć zregóły występuje to razem jako część zamienna jeśli tylko same światła to raczej nie to tylko coś w instalacji morze przekaźnik pozatym najczesciej się dzieją numery z instalacja jak stoi na dworzu w wilgotne mokre dni
- jarek_1313
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak miałem volviaka to też miałem różne dziwne żeczy z miganiem przygasaniem itp potem co jakiś czas lałem WD-40 po wszystkich kostkach i problemy sie skończyły to taki szybki sposób by nie rozbierać kostek ale pomaga na jakiś czas i trzeba powtażać ale morzesz tak namierzyć na której kostce jest cos nie tak lejac pojedyczo w kazdą i obserwować co się dzieje