Poduszka powietrzna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
Poduszka powietrzna
witam. ostatnio wymienilem zarowke od kontrolki poduszki powietrznej. Teraz jak odpalam samochod to kontrolka raz mignie a potem swieci caly czas. Czy to normalne bo w innych samochodach raz mignie a potem gasnie calkowicie. Sprawdzalem i poduszka w kierownicy jest dobra, drugiej od strony pasazera nie sprawdzalem.
Dude wher's your car?
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
vag pokaze napewno co jest z poduszka....Lothar pisze:vwqnio1, obawiam się że Vag nie wykarze nieprawidłowości z poduchami
[ Dodano: Wto Sie 02, 05 19:27 ]
sciagałeś kierownicę, robiłeś coś przy taśmie poduszkitomileszek pisze:witam. ostatnio wymienilem zarowke od kontrolki poduszki powietrznej. Teraz jak odpalam samochod to kontrolka raz mignie a potem swieci caly czas. Czy to normalne bo w innych samochodach raz mignie a potem gasnie calkowicie. Sprawdzalem i poduszka w kierownicy jest dobra, drugiej od strony pasazera nie sprawdzalem.
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
rev
odkrecalem poduszke bo po ustawieniu zbieznosci musialem lekko przestawic ja na frezach.ku_bi pisze:vag pokaze napewno co jest z poduszka....Lothar pisze:vwqnio1, obawiam się że Vag nie wykarze nieprawidłowości z poduchami
[ Dodano: Wto Sie 02, 05 19:27 ]sciagałeś kierownicę, robiłeś coś przy taśmie poduszkitomileszek pisze:witam. ostatnio wymienilem zarowke od kontrolki poduszki powietrznej. Teraz jak odpalam samochod to kontrolka raz mignie a potem swieci caly czas. Czy to normalne bo w innych samochodach raz mignie a potem gasnie calkowicie. Sprawdzalem i poduszka w kierownicy jest dobra, drugiej od strony pasazera nie sprawdzalem.
po odkreceniu nie odpinalem tasmu od poduchy ani nie uszkodzilem niczego. podjade pod kompa i sprawdze.
Dude wher's your car?
po założeniu nowej taśmy poduszki trzeba podłaczyć pod komputer i wykasować błąd mimo, że taśma jest dobra, bo inaczej kontrolka będzie sie palić , i tak właśnie u Ciebie zrobili mechanicyvwqnio1 pisze:Jak mi zerwali pierścień to nowy sprawdzali komputrem czy wsio jest ok a kontrolka znikła. A czy komp zdiagnozuje przyczynę problemu z airbagiem to sam nie wiemLothar pisze:vwqnio1, obawiam się że Vag nie wykarze nieprawidłowości z poduchami
Witam.
Mam podobny problem.
Padl mi akumulator na mrozie. Odlaczylem swoj, odpalilem auto na innym. Od czasu przelozenia kontrolka poduszki zapala sie, po chwili gasnie i znow sie zapala i caly czas swieci.
Dodatkowo na pracujacym silniku zostal przelozony akumulator na moj stary - rozladowany.
Kontrolka nadal swieci. Juz od kilku dni.
Pytanie moje wiec takie co z tym zrobic. Przeciez nic nie uszkodzilem mechanicznie itp.
Moze to:
- bezpiecznik?
- dziwny stan komputera w czasie odlaczenia/rozruchu/przelozenia akumulatora?
Co z tym zrobic? Moze wystarczy to "wyzerowac" jakos...
Pozdro.
Mam podobny problem.
Padl mi akumulator na mrozie. Odlaczylem swoj, odpalilem auto na innym. Od czasu przelozenia kontrolka poduszki zapala sie, po chwili gasnie i znow sie zapala i caly czas swieci.
Dodatkowo na pracujacym silniku zostal przelozony akumulator na moj stary - rozladowany.
Kontrolka nadal swieci. Juz od kilku dni.
Pytanie moje wiec takie co z tym zrobic. Przeciez nic nie uszkodzilem mechanicznie itp.
Moze to:
- bezpiecznik?
- dziwny stan komputera w czasie odlaczenia/rozruchu/przelozenia akumulatora?
Co z tym zrobic? Moze wystarczy to "wyzerowac" jakos...
Pozdro.
Only Good can judge me...
U mnie to bylo jak odpialem tasme i pozniej przez pomylke, odruchowo wlaczylem zaplon. VAG wykazal blad zaplonu AIR BAG (czy jakos tak). 2 minuty i po sprawie no i pare zl w plecytomileszek pisze:Teraz jak odpalam samochod to kontrolka raz mignie a potem swieci caly czas
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...