Po wymianie przedniej szyby paruje.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik

Po wymianie przedniej szyby paruje.

Post autor: looki8329 » sob lip 18, 2009 21:01

Nie wiadomo z jakiego powodu pękła mi przednia szyba więc żeby nie mieć żadnych problemów wymieniłem ją od razu na nową Pilkingtona. Dzisiaj dosyć mocno padało więc pojeździłem troszkę w deszczu żeby sprawdzić czy z nową wszystko ok i co zauważyłem po wymianie nowa szyba paruje, po włączeniu klimy chociaż na chwilkę problem znika. Od razu zaznaczam, że obieg wewnętrzny jest otwarty i klapka działa poprawnie. Myślicie, że została źle wklejona czy może wystarczy ją dobrze od środka umyć bo tego jeszcze nie zdążyłem zrobić. Na starej szybie nie miałem takich problemów.

Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

Awatar użytkownika
Damian-jg
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Damian-jg » sob lip 18, 2009 21:19

Tak. Najpierw umyj i zobacz co sie będzie działo

Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: looki8329 » sob lip 18, 2009 21:24

Damian-jg, mam nadzieję, że problem zniknie tym bardziej, że zakład, który mi wymieniał szybę nie działa od wczoraj więc myślę, że fuszerki mi nie odstawili.

[ Dodano: 20 Lip 2009 14:08 ]
Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się problemowi bliżej. Zajrzałem pod wykładzinę po stronie kierowcy i pasażera, tak samo z tyłu i w bagażniku - brak wilgoci. W zbiorniczku wyrównawczym poziom płynu taki sam - nagrzewnica wykluczona. Z klimy cieknie ładnie pod auto więc klima też odpada. Kanaliki odpływowe na podszybiu czyste. Zapobiegawczo wymieniłem filtr kabinowy, który już nie był pierwszej czystości i umyłem przednią szybę Clinem Antypara, mam nadzieję, że problem rozwiązany. Okaże się przy kolejnych opadach deszczu.

[ Dodano: 21 Lip 2009 22:51 ]
Szyba nie paruje. Szczerze mówiąc nie wiem czy pomogła wymiana filtra czy Clin.
Ostatnio zmieniony pn lip 20, 2009 14:16 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.

Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”