turbina do 1.6 z 1983 roku gaznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
turbina do 1.6 z 1983 roku gaznik
czesc mam pytanie jestem swierzym uzytkownikiem vw posiadam golfa mk 2 z silikiem 1.6 z 1983 roku i mam w nim gaznik i mam pytanie czy moge zamotowac w tym siliku turbine nie wielka ?? jak mozecie bede wdzieczny bardzo za wasze sugestie podpowiedzi , odpowiedzi pozdrawiam !! aaaaa i jeszcze jedno szukam orbinalnych dokladek do mk2 hokej szeroki , nadkola prog szerokie zdezaki ? jak cos bede bardzo wdzieczny za info !!!
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 23:03 przez rockefelervwmk2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jasnerockefelervwmk2 pisze:czy moge zamotowac w tym siliku turbine nie wielka ??
mozesz nawet wielką tylko po co ? zeby sie szybciej rozleciał ?
zyczę cierpliwości i nazbierania troszkę gotówki bo rzeczy te są bardzo w cenie i ciężkie do dostania niestetyrockefelervwmk2 pisze:aaaaa i jeszcze jedno szukam orbinalnych dokladek do mk2 hokej szeroki , nadkola prog szerokie zdezaki ? jak cos bede bardzo wdzieczny za info !!!
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
VW GOLF II GTI
czyli mozna ok dzieki a powiedz mi jeszcze jedna rzecz ta turbina bedzie miala znaczny wplyw na jakosc tzn silnik bardzo dostanie ze tak sie wyraze po dupie ?
dostanie ale zależy jakie bedzie miał ciśnienie doładowania max. sama turbina ci nie wystarczy jeszcze chłodnica oleju by sie zdała i oczywiście gaźnik out i jakies wtryski i ecu co tym zasteruje
a do tego masa innych rzeczy, praktycznie nie opłacalne
a do tego masa innych rzeczy, praktycznie nie opłacalne
Ostatnio zmieniony czw lip 16, 2009 10:11 przez artur1902, łącznie zmieniany 1 raz.
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
VW GOLF II GTI
nio ok dzieki teraz to przemyslilem i mysle ze turbina + masa czesci to sie nie oplaca lepiej kupic nowy silnik i wtedy cos kombinowac pozdro !
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no to spades widze na ziemie a tak z ciekawosci to masz gaznik i w opisie 1,6 GTI ?:) cieeekaawerockefelervwmk2 pisze:nio ok dzieki teraz to przemyslilem i mysle ze turbina + masa czesci to sie nie oplaca lepiej kupic nowy silnik i wtedy cos kombinowac pozdro !
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
tez myslalem o 1.8, ale obecny 1.6 pali ok 6l w trasie i 7 - 7,5 w miescie co mnie odwiodlo od swapa na dluzszy czas. do tego stopnia ze wywalam instalacje gazowa na dobre.
ale mega offtop
zeby nie bylo, nie mam turbiny tez
ale mega offtop
zeby nie bylo, nie mam turbiny tez
Ostatnio zmieniony czw lip 16, 2009 15:46 przez pnowak2, łącznie zmieniany 1 raz.
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt:
- rockefelervwmk2
- Nowicjusz
- Kontakt: