kable w golfie2 - który do czego?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

plamiasta
Nowicjusz
Nowicjusz

kable w golfie2 - który do czego?

Post autor: plamiasta » śr lip 15, 2009 12:49

Witam
Kupiłam sobie radio i wyjęliśmy stare. Jak wyjęliśmy stare, to wyleciał pęk kabli:
Obrazek
Kable od głosników to wiem które, sprawdzałam bateryjką. Ale ten drugi pęk: brązowy, czerwony, szaro-niebieski, biało-żółty i brązowawo-czerwony - od czego one są? O ile dobrze pamiętam stare radio było podpięte na brązowym i czerwonym kabelku. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Awatar użytkownika
gibon.vw
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: gibon.vw » śr lip 15, 2009 13:00

brązowy to masa, czerwony jest prądowy, szaro niebieski idzie od bezpiecznika, a te pozostałe to nie wiem bo u mnie jest inna kolorystyka

VW Golf mk2 pasja zobowiązuje

Awatar użytkownika
takos
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: takos » śr lip 15, 2009 14:03

kolorami sie nie sugeruj, najlepiej sprawdz probowka (lub jakas zarowka) gdzie masz prad i mase. Te kable co masz to moze byc: masa, prad staly, prad po zaplonie, swiatla pozycyjne i jakies inne bajery

(\X/)

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » śr lip 15, 2009 14:34

plamiasta, jakie radio zakładasz :grin:

czerwony to prawdopodobnie stały+, szaroniebieski to + przy włączonych pozycyjnych i światłach (od ori podświetlenia) brązowy to prawdopodobnie masa.

Jednakże stan kabli na zdjęciu pozawijanych starą izolacją z materiału może świadczyć o tym że ktoś nieumiejętnie grzebał w instalacji.

Proponuje zainwestować 20 zeta w coś takiego: http://allegro.pl/item682707864_multime ... _830d.html

Do zanabycia w castoramie lub sklepie gzz przy fabrycznym lub w podziemiach. Koszt niewielki a przydatne przy aucie :chytry:

Jeśli nie dacie rady dajcie znać może pomogę

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

plamiasta
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: plamiasta » czw lip 16, 2009 15:48

Dzięki za podpowiedzi. :) Miałam kiedyś jakąś elektronikę i elektrotechnikę, ale za wiele to nie pamiętam. :grin: No nic, zobaczymy co z tego wyjdzie.
mate64 jakieś JVC, ale modelu teraz nie pamiętam. A kable tak, niektóre są doklejone po kawałku. Wesoła twórczość. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”