Zrobil się luz na lewarku - filmik - co zrobic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Zrobil się luz na lewarku - filmik - co zrobic?
Witam, dzisiaj nie wiem dokładnie co sie stało, jechalem w krakowie nagle nie wiem huk i odpadł mi tłumik . Tłumik zabrałem do bagażnika, ale zrobił się luz na lewarku ! i to taki konkretny.Nie wiem czy mialo to związek z tym zdarzeniem. Za mną jechał kolega klubowicz spotkany przypadkiem i mówił, że spod kół wyleciał mi kamień. Na każdym biegu 10 cm w przód i w tył można ruszać ;/. CO sie mogło stać ? Nie mam narazie mozliwosci rozkrecania i szukania, bo jestem w krakowie, a może ktoś miał tak samo ? Nakręciłem filmik jak to wygląda - sorry za jakość, ale kręcone telefonem w nocy - aczkolwiek oddaje to problem - a wlasnie biegi zaczęły wchodzić z dużo mniejszym oporem niz przedtem.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Cześć, Pozdrawiam z czarnego golfiaka
Tak jak mówiłem kamień był dość spory, nie wiem czy to nie była sztuka bruku,
BTW możliwe że masz coś z kasetą nie tak, za nim kamień trafił na tłumik mógł uderzyć w złączkę przed wodzikiem , albo rzeczywiśie zatrzask od cięgien.
Bez wejścia pod auto sie nie obejdzie
Z klapą jesteśmy w kontakcie
Tu masz to o co pytałeś http://moto.allegro.pl/item678913271_ki ... ml#gallery
Tylko , że ja mam z halogenem(szkło)
Pozdrawiam
BTW możliwe że masz coś z kasetą nie tak, za nim kamień trafił na tłumik mógł uderzyć w złączkę przed wodzikiem , albo rzeczywiśie zatrzask od cięgien.
Bez wejścia pod auto sie nie obejdzie
Z klapą jesteśmy w kontakcie
Tu masz to o co pytałeś http://moto.allegro.pl/item678913271_ki ... ml#gallery
Tylko , że ja mam z halogenem(szkło)
Pozdrawiam
Zapraszam do oglądania http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3021118#3021118
- hepos
- GT Owner
- Auto: Golf VII
- Silnik: CJZA
Dzięki wielkie = załątwie jakieś lepsze dojście i bede sprawdzal , ale wlasnie na taki konkret liczyem - a nie wiedzialem czego szukac No to dziekii jakby to nie to - odezwe sie a jak to to , daje pomogl
[ Dodano: 15 Lip 2009 09:37 ]
Najwyraźniej to ta kulka , a raczej jej brak
Cześć kolego, miło było zrobić 5 minutowego spota pozdrawiamAlfi pisze:Cześć, Pozdrawiam z czarnego golfiaka
[ Dodano: 15 Lip 2009 09:37 ]
Najwyraźniej to ta kulka , a raczej jej brak
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2009 08:59 przez hepos, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam to samo.
I dostałem diagnozę podobną do Twojej. Sam nawet zdołałem zauważyć iż ta kulka ma spory luz. Jednak w sklepach wmawiali mi że nie mają takiej części w katalogach. Jak podałem im numer Toprana, sprawdzili i stwierdzali że to na pewno nie to.
U mnie wygląda to tak
I dostałem diagnozę podobną do Twojej. Sam nawet zdołałem zauważyć iż ta kulka ma spory luz. Jednak w sklepach wmawiali mi że nie mają takiej części w katalogach. Jak podałem im numer Toprana, sprawdzili i stwierdzali że to na pewno nie to.
U mnie wygląda to tak
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
Jest MK IV Highline AJM :)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na nim się psuje tylko ta plastykowa kulka, kóra jest łatwa do wymiany, i mozesz ją przełożyć z nowego nawet jakby miał inny rozmiar, ale na 99 procent to jest to samo.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
włożona na wąłek i zabezpieczona podkładką spręzysta którą trzeba zdjąć. Natomoast niwe umiem powiedzieć czy ida ci sie to zrobić bez wyjmowania części z auta, potrzebny do tego dostęp od spodu.hepos pisze:Jakieś krótkie story jak samą kulkę wymienić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.