[Golf MK 3] mineralny czy polsyntentyk?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Golf MK 3] mineralny czy polsyntentyk?
Witam! Zastanawiam sie wlasnie nad wymiana oleju w moim aucie,co byscie proponowali do Golfa 3 z 1993 roku 1.6 GL monowtrysk? Mineralny czy moze polsyntentyk? Autko ma niejasna przeszlosc i nie wiem jaki olej byl lany wczesniej..
- SEBASTIANVW
- WOLFSBURG EDITION
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
140 tyś to żaden przebieg, moje autko miało 300 tyś i lałem półsyntetyka i nic się nie działo. Teraz w następnym autko ma 150 tyś i też półsyntetyk i nic się nie dzieje. Oba autka miały LPG.Mazzi pisze:Wiadomo, ze przy wiekszych przebiegach stosuje sie mineralny. Slyszalem tez ze nawet nie tyle ze nie jest on gorszy od polsyntetyka co w przypadku starszych silnikow jest lepsze gwarantuje lepsze wlasnosci, mniejsze wycieki itd... 138tys to bym lał mineralny:>
tomecki lej półsyntetyka tylko markowego, np. MOBIL, Castrol lub innego, tylko uważaj na Castrola Magnateca bo jak już raz go zalejesz to już będziesz musiał go lać do końca, bo Castrol jest niemieszalny z innymi olejami.
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104