spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
spalanie
Panowie mam problem z moim golfem otuz Pali mi 15L na 100 Km i nie wiem co mam robic tak maly motor a ciagnie jak VR6:okej: i wysysa mi kieszen nie znam sie na elektronice zeby cos zrobic. Moze macie jakies rady dotyczace mojego problemu.
no poprostu pali mi 15 litrow na 100 km nie wiem czemu to jest motor 1.4 na wolnych obrotach silnik tez wariuje raz gasnie raz ma za wysokie obroty . Chcialbym wiedziec czy idzie jakos zresetowac komputer. moze sonda nie dziala ale jak to sprawdzic Wiem ze trzeba bylo by go podlaczyc pod komputer to bym wiedzial co jest ale to kosztuje.
jezeli na 100% chcesz się dowiedzieć co jest powodem tej jakże poważnej usterki to kłania się serwis akurat masz go w rybniku ja jestem z żor i wiem że jest ale nie oto chodzi szanowne FORUM jest po to aby się dowiedzieć pewnych spraw np technicznych w zasadzie elektronika cos z kompem ale tego też sam nie stwierdzisz katalizator może to jego wina ? sa tu na forum SPAMERZY którzy więcej informacji ci podadzą jest jeszcze coś takiego jak silniczek krokowy trzeba by było mu się przyjrzeć dokładniej najwyrażniej siada!
Pierwsze jak tego jeszcze nie zrobiłeś to jest podpięcie do komputera, a dopiero potem ręczne sprawdzanie czujników. Ale napewno coś jest nie tak, no chyba, że jezdzisz bardzo krótkie trasy i robisz to bardzo dynamicznie - to w zimie silniczek sie postara i łyknie tyle.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Nowicjusz
Wszystko jest możliwe... swego czasu w samochodach służbowych robiliśmy zawody kto więcej spali (człowiek to ma czasami porobione ) Ale tobie pozostaje podpięcie pod kompa, bo mogła paśc sonda lambdaPikus pisze:z moim stylem jazdy nie jest zle nie zyluje tego motora nie wyciskam z niego 7 potow ale nawet gdyby to jest nie mozliwe zeby palil 15 a doslownie tyle pali