Witam
Kilka dni temu miałem mała stłuczkę, otóż najechała na mój tył Polówka
Jechałem Bora kombi, i ja mam naprawdę minimalne ślady (ryski na zderzaku i lekkie odkształcenie w okolicy świateł), polo natomiast miało "wywinięty zderzak", potłuczone reflektory, wgniecioną chłodnicę...
Pytanie czy tylna belka pod zderzakiem jest zniszczona ?
Ile mogę dostać z OC sprawcy ?
BORA Stłuczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
i w tym punkcie musisz być dociekliwy przy rozmowie z rzeczoznawcą, bo uszkodzenia pod zderzakiem będą mieć zasadnicze znaczenie przy wycenie szkodyadams111 pisze:Pytanie czy tylna belka pod zderzakiem jest zniszczona ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kolego zdejmuj zderzak przy rzeczoznawcy
bo mi w tyłek wjechał rower < nie wiem jak się to pisze ale chodzi o auto> jakiś wypasiona i pufnoł mi w zderzak
jemu posypał się zderzak halogeny przeciwmgielne jakieś werze i lampy
mi nic sie nie stało ani ryski a jak w sobotę oglądałem z kanału to mam lekko podgnieconą tą belkę pod zderzakiem i małe ogniska korozji na niej
ale koleś sypną wtedy mi 250 choć mi wizualnie nic się nie stało
kolego jeśli zderzak się zdeformował to dostaniesz na naprawę go i lakierowanie lub na nowy + to co się stało pod zderzakiem
w dobrym razie za zderzak dostaniesz 300 za naprawę ciecie i klejenie 250 za lakierowanie go
i za to co pod zderzakiem jeśli blacharz tam musi wejśc to z 500 a jak tylko wzmocnienie zgięte to na nowe wzmocnienie z 500
to razem z 1 tyś zł a morze i więcej
tylko sie nie zgadzaj na naprawy tylko nowe cześć
walcz o nowy zderzak bo ten po naprawie morze pęknąć
bo mi w tyłek wjechał rower < nie wiem jak się to pisze ale chodzi o auto> jakiś wypasiona i pufnoł mi w zderzak
jemu posypał się zderzak halogeny przeciwmgielne jakieś werze i lampy
mi nic sie nie stało ani ryski a jak w sobotę oglądałem z kanału to mam lekko podgnieconą tą belkę pod zderzakiem i małe ogniska korozji na niej
ale koleś sypną wtedy mi 250 choć mi wizualnie nic się nie stało
kolego jeśli zderzak się zdeformował to dostaniesz na naprawę go i lakierowanie lub na nowy + to co się stało pod zderzakiem
w dobrym razie za zderzak dostaniesz 300 za naprawę ciecie i klejenie 250 za lakierowanie go
i za to co pod zderzakiem jeśli blacharz tam musi wejśc to z 500 a jak tylko wzmocnienie zgięte to na nowe wzmocnienie z 500
to razem z 1 tyś zł a morze i więcej
tylko sie nie zgadzaj na naprawy tylko nowe cześć
walcz o nowy zderzak bo ten po naprawie morze pęknąć
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
nie musi sam ściągać jedziesz do warsztau najlepiej jakiegoś znajomego gdzie będziesz robił autko i oni zrobią ci swoją wycenę. nigdy nie zgadzaj się na 1 wycenę ubezpieczyciela
Ostatnio zmieniony wt lip 14, 2009 20:53 przez SYLWEEQ79, łącznie zmieniany 1 raz.