Żarówka reflektora
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tbrally
- Mały gagatek

- Kontakt:
Żarówka reflektora
Witam
Kupiłem ostatnio golfika IV i mam pewien problem z żarówką mijania reflektora
otóż co ją wymienię to po paru minutach ją pali (strona kierowcy)
co może być przyczyną?
dodam, że dzisiaj zauważyłem, że mam także spaloną postojówkę a nie kiedy przerywacz kierunkowskazu (prawy, od pasażera) szaleje ale zaraz wraca do normy, może tu jest przyczyna ??
I co by nie tworzyć nowego postu zapytam
- jak wiadomo w IV wymienić żarówkę to trza wyjąć akumulator, na nim jest dodatkowa plastikowa skrzynka a w niej gniazda na 3 bezpieczniki
od prawej dwa mam zajęte bezpiecznikami a pierwszy od lewej jest pusty ale widać, że coś było bo gniazdo jest nadpalone/podtopione - od czego jest ten bezpiecznik ??
Kupiłem ostatnio golfika IV i mam pewien problem z żarówką mijania reflektora
otóż co ją wymienię to po paru minutach ją pali (strona kierowcy)
co może być przyczyną?
dodam, że dzisiaj zauważyłem, że mam także spaloną postojówkę a nie kiedy przerywacz kierunkowskazu (prawy, od pasażera) szaleje ale zaraz wraca do normy, może tu jest przyczyna ??
I co by nie tworzyć nowego postu zapytam
- jak wiadomo w IV wymienić żarówkę to trza wyjąć akumulator, na nim jest dodatkowa plastikowa skrzynka a w niej gniazda na 3 bezpieczniki
od prawej dwa mam zajęte bezpiecznikami a pierwszy od lewej jest pusty ale widać, że coś było bo gniazdo jest nadpalone/podtopione - od czego jest ten bezpiecznik ??
- tbrally
- Mały gagatek

- Kontakt:
żaróweczki jak z jajeczkiem - delikatnie i czyściutko (mowa oczywista o H7)Sztomel pisze:ten bezpiecznik jest od wentylatora chłodnicy a co do żarówek to mam nadzieję, że nie dotykasz ich szklanej bańki palcami.
a co do bezpiecznika - ale wentylator działa a bezpiecznika nima
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 14:06 przez tbrally, łącznie zmieniany 1 raz.
a kto Ci tak powiedział? ja już kilkakrotnie wymieniałem tą żarówkę i nigdy nie wyciągałem akumulatora. pierwszym razem było ciężko ale teraz to bez najmniejszego problemu robię. o ile nie masz dłoni jak gołota to też powinno Ci się udaćtbrally pisze:- jak wiadomo w IV wymienić żarówkę to trza wyjąć akumulator
- tbrally
- Mały gagatek

- Kontakt:
ano sam, namacalnie sprawdziłem a dłoni Salety nimampaczu pisze:a kto Ci tak powiedział? ja już kilkakrotnie wymieniałem tą żarówkę i nigdy nie wyciągałem akumulatora. pierwszym razem było ciężko ale teraz to bez najmniejszego problemu robię. o ile nie masz dłoni jak gołota to też powinno Ci się udaćtbrally pisze:- jak wiadomo w IV wymienić żarówkę to trza wyjąć akumulator
do tematu kolegi, do tematu
[ Dodano: 13 Lip 2009 21:16 ]
Przypominam się tylko bo mnie to intryguje
bezpiecznik i reflektor