Coś chuczy przy 2tyś obr
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Coś chuczy przy 2tyś obr
panowie mam taki problem
a mianowicie:
podczas jazdy przy 2 tysiacach strasznie cos chuczy.... tak strasznie z silnika wyje czy jak to nazwac...
i tylko i wyłącznie przy 2tyś obrotów na kazdym biegu a także na luzie
gdy obr spadną do 1900 lub wzrosną do 2100 to juz cisza i silnik wydaje odglosy takie jak powinien...
co to moze byc i jak to usunąć?
a mianowicie:
podczas jazdy przy 2 tysiacach strasznie cos chuczy.... tak strasznie z silnika wyje czy jak to nazwac...
i tylko i wyłącznie przy 2tyś obrotów na kazdym biegu a także na luzie
gdy obr spadną do 1900 lub wzrosną do 2100 to juz cisza i silnik wydaje odglosy takie jak powinien...
co to moze byc i jak to usunąć?
- seba198666
- Gadatliwa bestia
możliwe ze cos z turbiną bo przy tych obrotach zaczyna chodzić z wieksza predkością doładowując silnik. moze miec luz na wirniku i podczas wkrecania sie na obroty chuczy
[ Dodano: 12 Lip 2009 23:12 ]
rezonans układu wydechowego tez moze byc jak kolega pisze trudno jednoznaczne powiedziec jak sie tego nie słyszy osobiscie
[ Dodano: 12 Lip 2009 23:12 ]
rezonans układu wydechowego tez moze byc jak kolega pisze trudno jednoznaczne powiedziec jak sie tego nie słyszy osobiscie
seba
- seba198666
- Gadatliwa bestia
Mysle ze to bedzie jakies lozysko i przy okrteslonych obrotach daje o sobie znac do sprawdzenia -alternator , pompa wody , klima jesli jest i pompa wspomagania. Najlepiej zwalic paski i sprawdizc czy nie ma jakis wyczowalnych lozow.
,,Kto się pyta jest głupcem przez chwilę, ten który się nie pyta jest głupcem przez całe życie."
-
- Nowicjusz
witam
Zeby niezasmiecac odopalem bo mam podobny problem
Od 2000rpm do 2200rpm dziwny dzwonienie z silnika na kazdym biegu ale najbardziej slyszalne na 1 , 2, 3 biegu a na 4 i 5 juz troche ciszej
dziwny dizewk mnie niepokoi bo tak podczas innych obrotow silnika ladnie cyka jak powinien
golf mk4 SDI bez suszarki
Zeby niezasmiecac odopalem bo mam podobny problem
Od 2000rpm do 2200rpm dziwny dzwonienie z silnika na kazdym biegu ale najbardziej slyszalne na 1 , 2, 3 biegu a na 4 i 5 juz troche ciszej
dziwny dizewk mnie niepokoi bo tak podczas innych obrotow silnika ladnie cyka jak powinien
golf mk4 SDI bez suszarki