kontrolka oleju i stojaca wskazowka obrotomierza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka oleju i stojaca wskazowka obrotomierza
witam prosze o pomoc mam glolfa 3 z 1997 TDI roku od jakiegoś tygodnia mam problem miga mi kontrolka oleju nie działa obrotomierz po jakimś czasie zaświeca sie kontrolka świec żarowych co ciekawe nie zawsze sie tak dzieje zazwyczaj jak przejadę jakiś dłuższy odcinek drogi i gonie mojego golfika ktoś poradził mi żebym przeczyścił styki w podszybiu i tak zrobiłem wyczyściłem wysuszyłem i dalej kupa mysle ze nagrzewa sie jakaś czesc albo czujnik bo jak odstoi autko chwilkę jesT oki można jechac dalej PROSZĘ BĄDŹCIE MILI I POMÓŻCIE
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Posprawdzać cienkie kabelki do alternatora! jeden jest dla kontroli ładowania a drugi właśnie dla obrotomierza, niestety w wielu wozach oba są w czarnym kolorze - należy więc sprawdzić oba.
Dla obrotomierza zasadniczo powinien być kolor czerwono-czarny.
Dodam, że sprawa piszczenia i alarmowania o oleju w pewien sposób łączy się z brakiem obrotomierza - tak zbudowano te zegary!
Dla obrotomierza zasadniczo powinien być kolor czerwono-czarny.
Dodam, że sprawa piszczenia i alarmowania o oleju w pewien sposób łączy się z brakiem obrotomierza - tak zbudowano te zegary!
Ostatnio zmieniony ndz lip 12, 2009 22:47 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.